20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Fiyatını 100'e katladı

Trabzonspor’a 5.5 yıl önce yaklaşık 108 bin euroya gelen Yattara, 10.7 milyon euro bonservis bedeliyle Katar Kulübü Al Sadd’ın yolunu tuttu. Bordo mavililer kulüp tarihinin rekor bonservis ücretini alacak.

TRABZONSPORLU İbrahima Yattara’nın transferi nihayet netlik kazandı, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Gineli futbolcu için Katar kulübüyle anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Katar’ın Al Sadd Kulübü’nün sundukları tüm şartları kabul ettiğini, bu konuda kendilerine söz de verdiğini belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

Nakit ödenecek

"Ancak Katar’da cuma günü tatil olduğu, bizde de hafta sonu resmi kurumlar çalışmadığı için resmi imzaları bayramdan sonra atacağız. Umarım her iki taraf içinde hayırlısı olur" dedi. Trabzonspor Yattara için 10 milyon 700 bin euro bonservis bedeli alacak. Katar kulübünün bu miktarı bayramdan sonra Trabzonspor’un hesabına nakit olarak yatıracağı bildirildi. 2003-04 sezonu öncesi dönemin kulüp başkanı Özkan Sümer tarafından Belçika’nın Royal Anvers Kulübünden 160 bin dolara (yaklaşık 108 bin euro) transfer edilen Yattara, 10.7 milyon euro ile böylece bordo mavili kulübe tarihinin en büyük bonservis ücretini kazandıracak.

5.5 yılda fiyatını 100’e katlayan Yattara ise sezon başına 2 milyon euro alacak. Yattara’nın sezon başında kulüpten aldığı 700 bin euronun 400 bin eurosunun geri ödemesinin belirlenen bonservis bedeli içinde yapılacağı kaydedildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 15:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?