19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Formalar görücüye çıktı

Garanti Bankası ile 3 yıllığı 9 milyon $ karşılığı imzalanan sponsorluk anlaşmasında yeni milli formalar tanıtıldı. Ama formalar beğenilmedi

2008 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Milli Takım’da dün yoğun faaliyet vardı. B.Rusya özel maçı için bugün Minsk’e gidecek olan milli oyuncular, Nike’ın sponsorluğunu yaptığı yeni milli formalar için Polat Otel’deki defileye katıldı.

Milliler’in forması beyaz-şort ve konçları turkuaz renkteki deplasman forması ile ilk defa 1923’te giyilen beyaz şeritli, kırmızı iç saha forması kamuoyuna sunuldu. Ancak 2 formayı da beğenen olmadı.

Milli Takım Teknik Direktörü Terim, turkuaz-beyazlı formada Türk bayrağı kırmızısının hiç olmadığını belirterek 2 ay önce federasyondan formanın değiştirilmesini istemişti. Ancak Milli Takım’ın malzeme sponsoru Nike, Ulusoy döneminde bu dizayna ve renklere ‘onay’ alındığını ve binlerce forma üretildiğini belirterek, bu teklifi geri çevirdi. Bu nedenle Ay-yıldız mecburen ‘turkuaz’a mahkum oldu.

Öte yandan Garanti Bankası, Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl’ın büyük katkılarıyla Milli Takım’a 3 yıl için 9 milyon $ karşılığında ana sponsor oldu.

Vatan
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 07:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?