16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Formula-1 pilotları ünlülere karşı

Formula 1 pilotları, TOSFED ve Nazionale Piloti organizasyonu işbirliğinde Türkiye'deki ünlülerle 22 Ağustos Çarşamba günü futbol maçı yapacak.

TOSFED'den yapılan açıklamaya göre, yardım amaçlı oynanacak futbol maçı, Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulübü'nün de katkılarıyla Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak.

Her yıl çeşitli ülkelerde yapılan organizasyonda F1 takımında, aralarında Michael Schumacher ve Fernando Alonso gibi şampiyonların da bulunduğu F1 ve motorsporları dünyasının ünlüleri yer aldığı, All Stars takımının ise maçın yapıldığı ülkenin ünlülerinden (politikacı, sanatçı, yarışçı, eski futbolcu ve sürpriz isimler) oluştuğu kaydedildi.

Monaco'da her sene yapılan karşılaşmada, All Stars takımının kaptanlığını Prens Rainer'in üstlendiği, Türkiye'deki maçta yer alacak her iki takımın kesinleşen ünlüler listesi ve ilk vuruşu kimin yapacağının önümüzdeki günlerde ilan edileceği belirtildi.

Bu yıl San Patrignano, Montecarlo, Almanya, San Marino, Como ve Belçika'nın da yer aldığı organizasyonun takviminde Türkiye maçı dördüncü ayak olarak yer alıyor.

Organizasyonun biletleri 6 Ağustos'tan itibaren Biletix gişelerinden satışa sunulacak.

Açıklamada, 1981 yılından bu yana düzenlenen organizasyonun mimarının ünlü F1 pilotu Riccardo Patrese olduğu, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarına destek sağlamak amacıyla başlatılan gösteri maçlarında, bugüne kadar 13 milyon euro toplanarak yardım kuruluşları ve derneklere aktarıldığı bildirildi.

Organizasyonun Türkiye ayağında da SMS ve bilet satışından elde edilecek gelirlerin UNESCO, AÇEV ve Umut Çocukları Derneği'ne aktarılacağı açıklandı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 17:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?