18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Formula 1'de zincirleme kaza

Formula 1 Belçika Grand Prix'inde, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, Lotus Renault'un Fransız Pilotu Romain Grosjean, McLaren-Merces'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ve Ferrari’nin Meksikalı pilotu Perez ilk turda gerçekleşen kaza nedeniyle yarış dışı kaldı.

Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan Belçika Grand Prix'inin hemen ilk virajında zincirleme bir kaza oldu. Kazada Hamilton, Fernando Alonso, Grosjean ve Perez yarış dışında kaldı.

Yarışa tüm sporcular temkinli başladı. Çünkü Belçika Grand Prix'inin ilk virajı takvimin en dar virajı durumunda. "Ölüm virajı" olarak adlandırılan yerde yine bir kaza yaşandı....

İlk viraj öncesinde Grosjean iç tarafa manevra yaparken ön sağ lastiği, Hamilton'ın arka sol lastiği ile temas etti. Çimlere doğru çıkan ve geride kalan Hamilton hızlı bir şekilde önündeki Grosjean'a çarptı. Grosjean çarpmanın etkisiyle Alonso ve Perez'in aracının üzerinden pist dışına uçtu. Kazanın ardından ortalık savaş alanına dönerken, Alonso 23 yarış sonra ilk kez bir yarışı puansız veda etmiş oldu.

Yaşanan kazada hiçbir pilota bir şey olmaması ise herkesi sevindirdi. Kazadan sonra vücut hareketlerinden oldukça öfkeli görünen Hamilton, pite dönmeden önce Grosjean'a karşı tepkisini dile getirdi.

MALDONADO DA KAZA YAPTI

Pistin temizlenmesinin ardından yarışa devam edildi. Williams-Renault'un Venezuelalı pilotu Pastor Maldonado da 5. turda aracının kanadının kırılması nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Formula 1'de Belçika Grand Prix'sini Button kazandı

Formula 1'de Belçika Grand Prix'sini McLaren-Mercedes'in İngiliz pilotu Jenson Button kazandı.


 

...
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2012 Pazar 17:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?