19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Futbol efsanesi UEFA başkanlığına aday

UEFA Başkanlığı için aday olan Fransız futbolunun unutulmaz yıldızı Michel Platini, seçim kampanyasını Londra'da başlattı.

Platini'nin UEFA başkanı seçilmesi halinde getirmeyi planladığı yeniliklerin başında, Şampiyonlar Ligi'ne 4 takımla katılan ülkelerin takım sayısının 3'e düşürülmesi geliyor. Şampiyonlar Ligi'ne şu andaki kurallar gereği İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 4 takım katılabiliyor.

Bir ülkeden 4 takımın fazla olduğunu söyleyen Platini, kampanya konuşmasında, "Şu andaki formatı (ön eleme turu, grup maçları, üst tur karşılaşmaları) değiştirmek isteyecek kadar aptal değilim ama son 32 turnuvada yeterli sayıda ulusal lig şampiyonu yer almadı. Bu doğru değil' dedi.

Seçildiği taktirde 2 olan yardımcı hakem sayısının 4'e çıkarılmasını da gündeme getirmek isteyen Platini, "Saha içinde herşeyi göremeyen hakemlere yardımcı olmalıyız ve iki yardımcı hakemin daha saha kenarında yer alması bunu sağlayabilir" diye konuştu.

Öte yandan, Arsenal'in golcü futbolcusu Thierry Henry, Fransız basınına verdiği demeçte, UEFA Başkanlığı seçimleri için Michel Platini'yi desteklediğini açıkladı.

Michel Platini'nin başkanlık için yarışacağı şu andaki UEFA Başkanı Lennart Johannson, 1990 yılından beri bu görevi sürdürüyor.

a.a
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 15:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?