28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Futbol kulüplerinde yönetim

Sportİst 2006 Spor Zirvesi'nin açılış konuşmacıları arasında yer alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Japonya'daki Dünya Şampiyonası'nda başarılı sonuçlara imza atan (A) Milli Basketbol Takımı'na övgüler yağdırırıken, Türk futbolunun durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Bakan Şahin, futbol kulüplerinin kanarya sevenler derneği gibi yönetildiğini söyledi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam eden organizasyonda konuşan Şahin, Japonya'da devam eden Dünya Şampiyonası'nda (A) Milli Basketbol Takımı'nın milleti adına verdiği mücadelenin tanığı olduklarını vurgulayarak, "Onları yürekten tebrik ediyorum. (A) Milli Basketbol Takımı oyuncuları, bir milli sporcuda olması gereken özellikleri en iyi şekilde gösterdiler. Bazıları sakat sakat oynadı. Bandajla çıktılar gerektiğinde. 'Ne olursa olsun, milli takım için oynayacağız' dediler. Buna ihtiyacımız vardı" dedi.

Şahin şöyle devam etti:

"Kulüplerimizin, profosyonel bir mantık ve anlayışla yönetilmesi lazım. Kaç spor kulübümüz bu anlayışla yönetiliyor. Şu anda kulüplerimizin büyük bir çoğunluğu dernek statüsünde yönetiliyor. Böyle bir yönetim anlayışı, ne UEFA'nın kabul ettiği bir anlayıştır, ne de gerçeklerin tasvip edeceği anlayıştır. 151 profosyonel futbol kulübünün yalnızca 4'ü halka açık bir şirket konumunda. Kanarya Severler Derneği hangi statüyle yönetiliyorsa, koskoca kulüplerimiz o statüye bağlı. Dernekler mevzuatına göre bu kulüpleri yönetemezsiniz artık."

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın katılmadığı oturumla ilgi Şahin, "Kulüp başkanlarımızı bir araya getiremiyoruz ki tribündeki taraftarlar bir araya gelsin. Hiçkimse alınmasın ama ciddiye almazsanız, ciddiye alınmazsınız"dedi.

aa
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 14:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?