20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Futbolda 'cehennemlik' tartışma

Şansal Büyüka ile Dobra Dobra adlı programda Ömer Güvenç'in sorularını yanıtlayan LİG TV Genel Müdürü Şansal Büyüka çok önemli açıklamalar yaptı.

Hıncal Uluç'un "Digiturk'u yönetenlerin canı cehenneme" sözüne "Hıncal Uluç ben cehenneme gitmek istemiyorum. Sana güle güle. Zaten senin oradan başka bir alternatifin yok" şeklinde cevap veren Şansal Büyüka 90 Dakika yorumcularına hodri meydan dedi.
.
Ligtv.com.tr'nin programdan derlediği açıklamalar şöyle:

"CESARETİN KRALI VAR BİZDE"

ÖMER GÜVENÇ: Toplara gelelim. Lütfi Arıboğan'dan bilgi istedim. Sponsor firmanın kırmızı top yapmadığını söyledi. Bundan sonra da yapmayacağını ve bu kadar kar olması durumunda sponsor firmadan anlayış bekleyeceklerini belirtti.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sponsor firma ne ki! Milli takımla dalga geçiyor. Çok kötü bir forma. Kırmızı top yok. Kim ya bu sponsor firma... Sponsor firma ile işimiz mi var? Sponsor olarak başka firma yok mu? Topa bakın bir de...

NTV'deki 90 Dakika adlı programda Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu, Mehmet Yılmaz ve Fuat Akdağ "Vay biz olsak maçı yayınlamayız bu topla" falan filan...

Dağ başı mı burası? Biz kanuna saygılıyız. Cesaretin kralı var bizde. Sizin gibi değiliz. Şu topu bile bize fatura ediyorlar. Bu kadar vicdansızlık olur mu ya? Hakem var, federasyon var, sponsor firma var. Onları sorumlu tutmuyorsun. Yayıncıyı sorumlu tutuyorsun.

Yorumcular için söylüyorum bunu. Bizle topun ne alakası var. Yıllardan beri kırmızı topla oynanıyor. Kötü niyetli olan sponsor firmadır. Eğer bundan sonra olursa ben federasyonu suçlu tutarım. Yapacak kardeşim yapacak. Allah mı bunlar ya?

"HINCAL ULUÇ CEHENNEME GİTMEYİ ÇOKTAN GARANTİLEDİ"

ÖMER GÜVENÇ: NTV Spor'da biz izledik ama 90 Dakika programındaki yorumcular görememişler galiba... Kasımpaşa maçında yapılan degaj tartışıldı. Bunu diyenler bu görüntüleri nereden gördüler anlamıyorum?

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben LİG TV Genel Müdürü'yüm. Kasımpaşa-Denizli maçını LİG TV'den önce ilk olarak NTV Spor'da izledim.

Sevgili Hıncal Uluç, Mehmet Yılmaz, Fuat Akdağ ve Haşmet Babaoğlu'nun kendi kanallarındaki görüntülerinden haberleri bile yok. Bol keseden atıyorlar.

Sizin bu dediğiniz rüzgar görüntüleri LİG TV'den önce sizin kanalınızda yayınlandı. NTV Spor'da... İlk burada yayınlandı. Seyretmiyorsunuz bakmıyormusunuz sıcak koltuklarınızdan yalan söylüyorsunuz yalan...

Siz önce kendi kanalınızı seyredin. Ayıp be. Yalan konuşuyorsunuz. Millet aptal ya ne söyleseniz yiyorlar. Oturmuşlar 15.30'da banttan yayın yapıyorlar. Yapsanıza canlı. Bağlanalım biz de. Rıdvan ve Güntekin o görüntülerin üzerine yorum yaptılar NTV'deki Yüzde Yüz adlı programda.

Sizin dünyadan haberiniz yok. Bir de futbol yorumcusuymuşsunuz! Hadi be... Hepsine değer veriyorum ama bu değeri hak etmiyorlar. Bir açın sorun bize. Sorun cevap verelim. Sizin kendi kanalınız bu.

Kaç aydır bize hücum var. Biz sustukça efendiliğimizi yanlış değerlendiriyorlar. Ben bu kavgaları çok yaptım. Ben bunu benimsemiyorum ve kaçıyorum. Kaç aydır o kadar haksız eleştiriler geliyor ki. Maçın topunu bizden sorumlu tutuyorlarsa bunlar şaşırmıştır.

Fubolla ilgileri yok ki. Siyasi yazarlar, romantizm yaparlar ne varsa anlatırlar. Futbolla ne ilgileri var. Hobi olarak yapıyorlar. Ayıp be. Söz uçar görüntü kalır. Biz bacadan çıkan dumanı ekrana getirdik Konya'da... Niye Musa aptal adam mı? Statta baca var. Bu görüntü ekrana geldikten sonra o duman kesildi. Bu gazetecilik değil mi? Bu bile kusur oluyor.

Hıncal Uluç canınız cehenneme diyor. Aynen iade ediyorum. Sen cehenneme gideceksen bizi niye sürüklüyorsunuz? Sen cehenneme gitmeyi çoktan garantiledin. Beni niye sürüklüyorsunuz? Senin ne hakkın var bunu demeye. Aynen iade ediyorum. Biz de insan eleştiriyoruz Maraton'da ama cevap hakkını veriyoruz. Banttan çekiyorsunuz gelsin börekler çörekler. Burada da program yapardı Bebek'ten özel meyveleri gelirdi. Buradan otur salla herkese. Nasıl oluyor bu iş?

"D SMART'IN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYORLAR"

Yaptığın programlar hiç tutmadı. Sen kime televizyonculuk dersi veriyorsun. Çık hodri meydan. Reytingsiz kanalda atmak tutmak kolay. Sen bilirsin bu işi. Herkes haddini bilecek. Bana laf atmaya hakkı yok. Biz eleştiriye açığız. Hedef koyup konuşma bana. Maça gitmezsiniz. Olay takip etmezsiniz. Bol traşlar hayırlı traşlar.

"MASKELERİNİZ DÜŞTÜ"

Yetkili benim. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Yasalara saygılıyım. Ben o topla oynadığında benim yardımcım o refleksi koyuyor. Yok ben ne yapayım. Ayrıca benim temin ettiğim topla oynanma şansı sıfır. Maçı yayınlama diyor. Milyonlarca Beşiktaşlının ne günahı var.

"KİMLERLE ORGANİK BAĞIN VAR?"

İkide bir İngiltere ligi'ni örnek gösteriyor. Sonra tükürükler filan. Bununla ilgili bir yazı yazdı. O yazının hemen ertesi günü bir araştırma yaptırttım. O maçın görüntüleri istettim. Tükürükleri buldurttum. O maçta 14 defa bu görüntüler ekrana yansımış. Bir adam golü kaçırıyor. Hemen zoomluyorsun. Bizde 14 tane var.

Hafta sonu Premier Lig'deki maçta bu sayı 23 çıktı. Hani örnek vermiştin. Ne oldu? İspanya Ligi'nde yönetmen golü veremedi, kaçırdı. Her yerde bunlar var. Ne istiyorsun? İstediğini söyle. Kimlerle organik bağın var. Kimlerle dans ediyorsun.
İzleyiciyi kandırıyorlar. Bundan sonra kararım var. Kıssasa kıssas. Yeni aldım bu kararı. Benimsediğim eleştirileri dikkatle değerlendiriyorum. Burada samimiyet kaybı oldu. Burada başka yerlere hizmet var. En büyük yalanınız kaset olayıdır. İşinizi iyi yapmıyorsunuz. Yalan söylediniz. İşinizi bu kadar hafife alıyorsunuz. İnsanları hırsızlığa teşvik etme. Ben olsam o görüntüyü çalardım diyor. İyi çal bari o da senin namın olsun.

"ÇATIR ÇATIR CEVAP VERECEĞİM"

ÖMER GÜVENÇ: Ben Şansal Büyüka ile 95 yılından beri çalışıyorum. Onu ilk kez bu kadar sinirli görüyorum.

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben öfkeli değilim Ömer. Ben terbiyezsizlik yapmıyorum. Doğrudur ilk defa bu kadar böyle oldum. Tonlarca kez haksızlığa uğradım ama sabrın da bir sonu var. Haksız eleştirilere yanlı yorumlara alet olan yorumculara bundan sonra çatır çatır cevap vereceğiz. Bizi aciz filan sanıyorlar herhalde...

"HINCAL ULUÇ SANA GÜLE GÜLE..."

Hıncal Uluç Digiturk'ü yönetenlerin canları cehenneme diyor. Digiturk yönetenlerden biri benim. Ben cehenneme gitmek istemiyorum. Hıncal'a güle güle.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?