27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Futbolda İsrail tepkisi

Trabzon’da oynanacak Türkiye- İsrail Ümit Milli futbol takımları maçının yeri Vali Yavuzdemir’in Federasyon’a başvurup "Güvenlik önlemlerimiz yetersiz kalabilir" demesi üzerine Ankara olarak değişti.

ORTADOĞU’daki savaşın Ümit Milli Takımı’mızın, İsrail Ümit Milli Takımı’yla oynadığı maçın güvenlik nedeni ile Trabzon’dan Ankara’ya alınmasına yol açtığı ortaya çıktı.

Trabzon Valiliği’nin "Güvenlik önlemlerimiz yetersiz kalabilir" şeklindeki başvurusu üzerine durum değerlendirmesi yapan Futbol Federasyonu yönetimi, Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda son derece önem taşıyan karşılaşmayı Ankara’da oynattı.

OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER

Ortadoğu’da İsrail’in 2 askerinin Hizbullah tarafından kaçırılması ve bunun ardından da bu ülkenin Güney Lübnan’ı bombalaması ve çocuklar başta olmak üzere çok sayıda sivilin ölümü Türkiye’de İsrail’e duyulan tepkileri arttırmıştı. Bu gelişmeleri ve Vali’nin başvurusunu değerlendiren federasyon, "Daha iyi güvenlik önlemi alınabileceği" gerekçesiyle maç yerinin değiştirildiğini bir yazı ile UEFA’ya da bildirdi.

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in 1 ay önceki yazılı başvurusu sonucu maçın oynanacağı şehri değiştiren federasyon, seyircinin fazla ilgi göstermediği Ankara’daki karşılaşma nedeniyle de olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

İsrail Ümit Milli takımının korunmasına ilişkin önlemler, maç öncesinden itibaren uygulanmaya başlandı. İsrail takımının konakladığı Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yanındaki Stad Otel’de emniyet güçleri, çok sayıda polis ve özel güvenlik elemanın dışında havadan da helikopter koruma yaptı. Otel önünde Türk polisinin yanı sıra İsrail’li 2 özel güvenlik de hazır bulundu. Maçta da 250 özel güvenliğin yanı sıra sivil ve resmi olarak stat çevresi ve içinde toplam 3 bin polis görevliydi.

Önceki gün Ankara’da oynanan maçın golsüz sona ermesi üzerine millilerimiz, finallere gitme şansını yitirmişti.
Hürriyet/Atilla Türker
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 10:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?