20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Futbolu yeniden birleştirdi


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın cenazesinde futbol dünyası eski başkanlar Ulusoy ve Bıçakcı'dan Erzik'e, teknik adamlardan futbolculara biraraya geldi ..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın cenazesi futbol dünyasını biraraya getirdi. Cenaze törenine Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan bir temsilci, eski TFF Başkanları Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakcı, kulüp başkanları, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik heyet, sporcular ve teknik direktörler katıldı. FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini, Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu adına ayrı ayrı olmak üzere cenaze için çok sayıda çelenk gönderildiği gözlendi. Blatter, FIFA'nın internet sitesinde yayınladığı mesajda "Engin tecrübesi ve teknik bilgisini, futbolu geliştirme adına gösterdiği kararlılığı ve eşsiz kişiliğini unutmayacağız. Futbola bıraktığı mirasın yaşayacağına inanıyorum. Bu başarılı lideri, insani vasıflarıyla futbolda iz bırakan harika insanı güzel hatıralarla anacağız" ifadesini kullandı.

 

Hasan Doğan için 143 gün süreyle başkanlık yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstanbul 4. Levent'teki merkez binasında da bir tören düzenlendi. Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, "Bu acıyı bizlerle paylaşan herkese teşekkür ederiz. O, hayatının her döneminde iyi bir örnek oldu. Ben onu örnek alarak yolundan ilerlemeye çalışacağım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin" dedi. Futbol Federasyonu Başkanvekillerinden Mahmut Özgener "Projeleri, hedefleri, idealleri hiçbir zaman sahipsiz kalmayacak" derken Lütfi Arıboğan da "Bize düşen, bıraktığı noktadan bayrağı daha ileri götürmek, birlik ve beraberliği devam ettirmek" ifadelerini kullandı.

Sabah
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?