18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Futbolun kalbi Mecidiyeköy'de atacak

Birinci Süper Futbol Ligi’nde ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, 2005 yılının ilk derbisinde yarın karşı karşıya gelecek.
Ali Sami Yen Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Fırat Aydınus yönetecek.
Digitürk Lig TV’den naklen yayınlanacak maçın yardımcı hakemleri Bahattin Duran ile Serkan Ok. Müsabakada 4. hakem olarak da Zafer Önder İpek görevli.
Derbide hakem gözlemciliğini Ahen Tüzün, federasyon temsilciliklerini de Osman Avcı ile Hamza Işın yapacak.

SON İDMANLAR BU AKŞAM

Ezeli rakipler, derbi maçın son çalışmalarını bu akşam basına kapalı olarak yapacaklar.
Öğle saatlerinde kendi tesislerinde kampa giren Galatasaray ile Beşiktaşlı futbolcular, akşam gerçekleştirecekleri basına kapalı idmanlarla hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başlayacaklar.


ZİRVEDE SON DURUM

Son lig maçında Samsunspor’a yenilerek zirve yarışında 3. sıraya inen Galatasaray, derbide mutlak galibiyeti hedefliyor.
Bu sezon evinde yaptığı 10 lig maçında 9 galibiyet ve 1 beraberlik alan ve rakiplerine boyun eğmeyen sarı-kırmızılılar, derbiden kayıpsız çıkarak, zirve yarışını sürdürmek amacında.
Galatasaray, 22 maçta 51 puanla lider Fenerbahçe’nin 5, 2. sıradaki Trabzonspor’un ise 1 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor.
Ligde son 8 maçını da kazanan ve 13 maçtır yenilmeyen Beşiktaş ise, Galatasaray derbisinde galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor.
1 maç eksiğiyle 21 maçta 41 puan toplayan ve lider Fenerbahçe’nin 15 puan gerisinde 4. sırada yer alan siyah-beyazlılar, Rıza Çalımbay yönetimindeki çıkışlarını Ali Sami Yen Stadı’nda sürdürüp, zirveden kopmamanın hesaplarını yapıyor.
’’Kara Kartallar’’, derbiden galibiyetle ayrılıp, kural hatası nedeniyle 9 Mart’ta yinelenecek Gençlerbirliği maçını da kazanması durumunda, Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4’e indirecek.


GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray’da derbi maç öncesi tek sıkıntı, Hakan Ünsal ile Orhan Ak’ın sakatlıkları.
Diyarbakırspor ile yapılan Türkiye Kupası maçında sakatlanan Orhan’ın tedavisinin sürdüğü ve durumunun bu akşam yapılacak çalışmanın ardından netlik kazanacağı bildirildi.
Hakan Ünsal’ın sakatlığı nedeniyle derbide oynayamayacağının daha önce belli olmasının ardından, Orhan’ın da oynayamaması durumunda, teknik direktör Gheorghe Hagi’nin savunmanın solunda Ergün’e, bu oyuncunun boşluğunda orta alanda da Hasan’a şans vermesi bekleniyor.


BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş’ta ise Galatasaray maçı öncesi tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen Carew’in eksikliği teknik heyeti düşündürüyor.
Tahkim Kurulu’ndan son anda tersi bir karar çıkmaması durumunda derbide forma giyemeyecek olan Carew’in yokluğunda, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın derbide Veysel’in yanında Pancu’ya şans tanıması bekleniyor.


OLASI 11’LER

Ezeli rakiplerin 2005’in ilk derbisine şu olası 11’lerle çıkması bekleniyor:
Galatasaray: Mondragon, Cihan, Tomas, Song, Orhan (Hasan), Ribery, Conceiçao, Ergün, Ayhan, Necati, Hakan Şükür.
Beşiktaş: Cordoba, İbrahim Toraman, Ronaldo, Çağdaş, Ali Güneş, Tayfur, Koray, Tümer, İbrahim Üzülmez, Pancu, Veysel.
AA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 16:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?