16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

'G.Saray'da kaldığım için mutluyum'

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, sözleşme imzaladıktan sonra ilk kez konuştu. Gerets, ligde Beşiktaş ile yapacakları maç için, 'Başka çare görünmüyor' dedi. 

Hafta içinde sarı-kırmızılı kulüple olan sözleşmesi yönetim tarafından 1 yıl uzatılan Belçikalı teknik adam, Galatasaray TV'de katıldığı ''Teknik Yorum'' programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sözleşmesinin yenilenmesiyle ilgili konuşan Gerets, şunları kaydetti: ''Bir sene daha beraber çalışacağız. Bazı kişilerin neden böyle spekülatif şeylere girdiğini bizim çözmemiz mümkün değil. Bunu tabii ki bekliyordum. Çünkü evvelki sezon takımı şampiyon yapmış bir hoca olarak, böyle bir mukavele uzatılmasını bekliyordum. Daha önceden de olabilirdi, şimdi oldu. Önümüzdeki sezonun planlamasını yapmak da böylece çok daha sağlam olacaktır. Tabii ki mutluyum. Galatasaray gibi bir camiada kalmaktan dolayı mutluyum.''

BEŞİKTAŞ DERBİSİ

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, 3 Mart Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak da şunları söyledi: ''Bizim buradaki görevimiz, idmandaki olayları çok iyi takip etmek ve herkese moral depolamak. Bu maçı almak zorundayız. Rakibimizin durumu bizi pek ilgilendirmiyor. Bu maçı kazanırsak, hem onlardan uzaklamış, hem de önümüzdeki rakibe bir adım daha yaklaşmış olacağız.'' Rakibin herhangi bir futbolcusuna önlem alıp almayacağı sorusuna ise Gerets, ''Karşımızdaki futbolcuları tabii ki her zaman sayarız. Ama biz kendi gücümüze güvenerek sahada olacağız ve kendi takımımıza güvenimiz sonsuz'' şeklinde yanıt verdi.

''ARDA'NIN BİZE İHTİYACI VAR''

Gerets, kupada Kayseri Erciyesspor ile yapılan çeyrek final rövanş maçı sonrası bazı taraftarların tepki gösterdiği genç oyuncu Arda Turan'a da sahip çıktı. Arda'nın zor bir dönemeçte olduğunu ifade eden Gerets, ''Arda bu olaylardan güçlenerek çıkacaktır. Biz nasıl ki onun iyi günlerde yanındaysak, şimdi de yanındayız. Böyle günlerinde bizlere, antrenörüne, taraftarına ve takım arkadaşlarına daha çok ihtiyacı var. Onun ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu zaten biliyoruz. Bu günlerde de onun yanındayız'' diye konuştu.

KUPADAN ELENİLMESİ

Gerets, takımının Fortis Türkiye Kupası'ndan elenmesiyle ilgili olarak da ''Hedefimiz tabii ki turu atlamaktı. Maalesef olmadı. Görevimiz, futbolcularımızın moralini hemen düzelterek, önümüzdeki hedeflere konsantre olmalarını sağlamak'' dedi.

Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nda gol bulma sıkıntısı çekmesiyle ilgili olarak da Belçikalı teknik adam, şunları kaydetti: ''Kanatlarda oynayan futbolcularımız çok iyi oyuncular, ama, golcülük özellikleri o kadar üst seviyede değil. Bundan dolayı, gol bulma konusunda golcülerimize bağlıyız. Onlar da şanssız bir dönem geçiriyorlar. Gol kısırlığı çekiyoruz, ama bu durumun çok yakında geçeceğinden eminim.''

Galatasaray'ı eleyen, sarı-kırmızılı takımın eski kaptanı Bülent Korkmaz'ın çok değerli olduğuna değinen Gerets, ''Türkiye'ye ilk geldiğimizde aramızda bir görüşme olmuştu. Onu ekibimize katmak istemiştik. O zamanlar maalesef olmamıştı. Bülent, Hakan Şükür ile beraber Galatasaray'ın en büyük futbolcularından biri ve çok iyi futbol tecrübesi var. Yolunu çizecektir'' ifadesini kullandı.
aa
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 02:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?