22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Galatasaray: 0 - Hertha Berlin: 1

Efes Cup'ta sonuncu olan G.Saray, Alman ekibi Hertha Berlin'e, sakatlıktan yeni çıkan Yıldıray'ın golüyle yenildi.

Galatasaray, Bundesliga'da zirveyi zorlayan Hertha Berlin ile İzmir'de yaptığı hazırlık maçında 1-0 mağlup oldu. Alman ekibine galibiyeti getiren golü, yaklaşık üç ay sonra yeşil sahalara dönen milli futbolcu Yıldıray Baştürk kaydetti.

Karşılaşmanın 66. dakikasında kendi aralarında tartışan Van Buri ve Pantelic sarı kart gördüler. Teknik direktör Falko Götz, pozisyonun ardından Pantelic'i oyundan aldı.

GALATASARAY: 0 - HERTHA BERLİN: 1

Stat: Atatürk
Hakemler: Akay Küçük, İbrahim Albayrak, Serdar Gezgin
Galatasaray: Mondragon, Cihan, Song, Tomas, Ferhat (Dk. 63 Orhan Ak), Hasan Şaş (Dk. 46 Aydın), Inamoto (Dk. 46 Mehmet Güven), Iliç (Dk. 80 Okan), Arda (Dk. 63 Carrusca), Hasan Kabze, Necati
Hertha Berlin: Fiedler (Dk. 46 Kevin Stuhr Ellegaard), Friedrich, Van Burik, Simunic, Malik Fathi, Dejagah (Dk. 90 Solomon Okoronkwo), Chahed (Dk. 32 Chelid), Yıldıray (Dk. 68 Ede), Gilberto, Pantelic (Dk. 70 patrick Ebert), Gimenez (Dk. 86 Lakic)
Gol: Dk. 60 Yıldıray
Sarı kartlar: Dk. 66 Van Burik, Dk. 66 Pantelic, Dk. 81 Friedrich (Hertha Berlin)

NOTLAR

MAÇA İLGİ YOKTU


İzmir'e son olarak Karşıyaka ile oynadığı Fortis Türkiye Kupası maçı için gelen Galatasaray, Hertha Berlin ile yaptığı özel karşılaşmada Egeli taraftarlarından beklediği desteği bulamadı. Hava koşulları uygun olmasına rağmen, oynanması iki gün önce kesinleşen müsabakayı yaklaşık 10 bin futbolsever izledi.

YILDIRAY'IN ÖZLEMİ DİNDİ

Hertha Berlin'de forma giyen milli futbolcu Yıldıray Baştürk, yaklaşık üç ay süren sakatlığının ardından ilk kez sahaya çıktı. Bundesliga ekibinde Türk asıllı olmasına karşın Almanya Milli Takımı'nda oynamayı tercih eden Malik Fathi de teknik direktör Falko Götz tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü.

FORVETTE HASAN-NECATİ İKİLİSİ

Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almayan Hakan Şükür ve Ümit Karan ikilisinin yerine forvette Antalya kampında sergiledikleri performansla dikkat çeken Hasan Kabze ve Necati görev yaptı. Teknik direktör Eric Gerets, Genç Ferhat'a da ilk onbirde forma verdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın karşılaşmaya gelmezken, protokol tribününde İkinci Başkan Adnan Polat ve Futbol Şubesi Yöneticisi Haldun Üstünel yer aldı.

ESKİ DOSTLAR RAKİP OLDU

Galatasaray'ın 1992-93 ve 1993-94 sezonlarında yaşadığı iki şampiyonlukta kadroda yer alan Falko Götz eski takımına bu kez teknik direktör olarak rakip oldu. Aynı sezonlarda sarı-kırmızılı ekibin savunmasında Götz'le birlikte forma giyen Stumpf da sahaya Galatasaray yardımcı antrenörü olarak çıktı.

Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 23:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?