22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Galatasaray Derwall için uçak kaldırdı

Galatasaray ve Batı Almanya Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Jupp Derwall, Almanya'nın Saarland eyaletindeki Saarbrücken kenti yakınlarında bulunan Saint Ingbert kasabasındaki kilisede düzenlenen cenaze töreniyle ebedi yolculuğuna uğurlandı.


Saçının modelinden dolayı Almanya'da “Gümüş bukleli reis” lakabıyla anılan ünlü teknik adamın cenaze törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Canaydın ile birlikte gelen 70 kişilik kafilenin yanı sıra, Saarland Eyaleti Başbakanı Peter Müller, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, Alman futbolunun eski yıldızları Franz Beckenbauer, Uwe Seeler, Tony Schumacher, eski Beşiktaş ve Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum ve Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw de katıldı. Derwall'in eşi Elizabeth, oğlu Patrick ve kızı Manuela ile akrabaları da törende hazır bulundu.

Saint Ingbert kasabasındaki kilise, cenaze töreninde tamamen dolarken, törene katılanların önemli bir bölümünün Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları olması, Derwall'in “Türkiye benim ikinci vatanım” sözünü adeta doğrular nitelikteydi.

Törende konuşan Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, Alman futbolunun çok önemli bir ismini kaybettiğini belirtirken, Derwall'in Türkiye'de büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Zwanziger ayrıca, Derwall'in ölümünden sonra aldığı mektuplardan, ünlü teknik adamın Almanya ve Türkiye arasında çok iyi ilişkiler kurduğunu bir kez daha anladığını vurguladı.

Chiristoph Daum ise Derwall çok büyük bir antrenörlük kariyerine sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:


“Öncelikle Almanya Futbol Federasyonu çatısı altında büyük başarılara imza attı. Daha sonra Galatasaray'da unutulmaz işler yaptı. Kendisi Türk futboluna her anlamda profesyonelliği getiren insandır. Unutmamak gerekir ki Türkiye'ye geldiğinde Galatasaray takımı kum sahada antrenmanlarını yapıyordu. Önce antrenman sahasının çim olmasını sağladı. Sonra kulüp yapısından tutun, sağlık konusunda nasıl çalışılması gerektiğini başta Galatasaray olmak üzere Türk futboluna gösterdi. Burada Türk dostlarımızı unutmamak lazım. Onlar da Derwall'in önerileri doğrultusunda daha iyisini yapmak için elele çalıştılar. Derwall, ayrıca Türk-Alman ilişkilerinin geliştirilmesinde unutulmaz çalışmalar yaptı. Ankara Üniversitesi tarafından kendisine “fahri doktora” unvanı verilmesi de bunun bir göstergesidir. Sadece Galatasaray'da bulunduğu 4 yıllık süre içinde değil, ömrünün sonuna kadar iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla samimi olarak gayret sarf etti. Kısacası her anlamda çok değerli bir insanı bugün son yolculuğuna uğurladık.”

Bu arada Derwall'in katolik geleneklerine göre ve ailesinin isteği doğrultusunda naaşının yakılacağı ve küllerinin iki hafta sonra toprağa verileceği bildirildi.

DERWALL'E ANLAMLI MESAJ

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

TEŞEKKÜRLER DERWALL...

Başarmak için önce inanmanın gerektiğini gösterdiğiniz için, Hedefe giden yolda çok çalışmanın gerekli olduğunu öğrettiğiniz için, Hepsinden önemlisi gerçek başarının kurumsallaşmış yapılarla kalıcı olmaktan geçtiğini hepimize defalarca ispat ettiğiniz için, Hem görev yaptığınız dönemde hem de sonraki yıllarda kazanılan tüm başarılarda felsefesini çizdiğiniz sportmenlik içinde rekabet anlayışınız için,

Elbette, 1984 yılının imkansızlıklarla kuşatılmış koşullarından 2000 yılındaki UEFA zaferine değin geçen zaman dilimindeki tüm başarılarda doğrudan veya dolaylı katkınız olduğu için,
Ülkemizi her zemin ve koşulda dünyaya tanıtma noktasında yaptıklarınız için,
Ve hepsinden önemlisi kişiliğiniz ve duruşunuzla gerçek anlamda kalıcı olanın saygın bir insan olarak hatırlanmak olduğunu hepimize gösterdiğiniz için,
Size yürekten teşekkür ediyoruz Sayın Derwall.

Şunu bilmenizi yürekten isteriz ki,
Galatasaray Spor Kulübü olarak maddi ve manevi anlamda kulübümüze ve Türk futboluna yaptığınız hizmetleri asla unutmayacağız. Siz, bugünden itibaren kulübümüzün şanlı geçmişindeki yerini iftiharla almış bir insan olarak, tarihe mal olmuş bulunuyorsunuz. Galatasaray tarihinde müstesna bir yere sahip olan adınızı yaşatmak ve gelecek kuşaklara da tanıtmak bundan sonrası için bizim asli görevlerimizden biri olacaktır.
Ayrıca bundan sonra kazanacağımız her şampiyonlukta ve kaldıracağımız her kupada sizin de bir payınız olduğunu hiç unutmayacağız. Bu vesileyle sizin aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Aynı anlayışla Jupp Derwall adını yaşatmak için yeni başarıların sözünü de, burada şimdiden veriyoruz.
Seni hiç bir zaman unutmayacağız Jupp Derwall,
Bizimle paylaştığın yıllar ve yaşattığın başarılar için de bir kez daha teşekkürler...

Galatasaray Spor Kulübü


A.A.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 16:53:41
Güncelleme :3 Temmuz 2007 Salı 12:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?