16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Galatasaray Fransız basınında

FRANSIZ basını, UEFA Kupası H Grubu ilk maçında Galatasaray’ı 2-1 mağlup eden Bordeaux’nun iki yarıda iki farklı oyun oynadığını yazdı.

Fransa’nın en çok satan spor gazetesi L’Equipe, "Bordeaux korkuttu" başlıklı haberinde, teknik direktör Laurent Blanc’ın, maç haftasında ilk 11 oynayan birçok oyuncuyu 2 gün üstüste dinlendirmesinin, takımı ilk yarıda sıkıntıya soktuğuna değindi. Gazete, "Formda ve rövanşçı Türkler karşısında ilk yarıda çok sayıda pozisyon vererek gerçekten de stadyumdaki 15 bin taraftarını bir hayli endişelendirdi" yorumunu yaparken, Fransız takımının ikinci yarıda açılarak oyunu tamamen değiştirdiğini yazdı.

Le Figaro Gazetesi ise, "Bordeaux tepki verdi" başlıklı haberde, Galatasaray’ın ilk yarıda maçı tamamen domine ederek Bordeaux’yu şaşkına çevirdiğini yazdı. Sarı-kırmızılı takım için "prestijli Türk takımı" ifadesine yer verilen haberde, özellikle de Shabani Nonda’nın ilk yarıda kaçırdığı gollerin, maçın kaderini değiştirdiğine değinildi. Figaro, Bordeaux takımının, karşılaşmanın ikinci yarısında tamamen farklı bir görüntüyle sahaya gelerek, özellikle de Cavenaghi’nin kaydadeğer performansıyla Galatasaray’ı devirmesini bildiğini yazdı.

Football365 isimli Fransız futbol sitesi de maçın haberini "Bordeaux dizeli" başlığıyla verdi. Site, karşılaşmanın ilk yarısında Bordeauxlu futbolcuların adeta bacaklarının titrediğini belirtirken, ancak takımın, ikinci yarıda tamamen transformasyona uğrayarak sahaya çıktığına dikkat çekti. Haberde, Galatasaray’da Hasan Şaş’ın oyun kurucu olarak, Ümit Karan ve Nonda’nınsa santraforlar olarak bu karşılaşmada etkili oldukları dile getirildi.

Dünyaca ünlü France Football dergisinin internet sitesiyse, bu karşılaşmayı ifade etmek için ilginç bir başlık kullandı: "Bordeaux, anasının karnından doğdu". Site, karşılaşmanın ilk yarısında çok sayıda gol pozisyonu üreten Galatasaray karşısında Bordeauxlu futbolcuların çaresiz kaldığına değinirken, özellikle de kaleci Ramé’nin kurtarışlarının maçın kaderini değiştirdiğini, aksi takdirde daha bu devrede, ortaya ’skandal’ şeklinde nitelenebilecek bir skor çıkmış olabileceğini öne sürdü. Dergi, Bordeaux takımının ikinci yarının ilk dakikalarında attığı golün, futbolcularda adeta doping etkisi yarattığını, bunun sonucunda da Galatasaray’ın adeta sahadan silindiği bir oyunun ortaya çıktığını yazdı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 12:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?