18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Galatasaray ile Trabzonspor 96. randevuda

İstanbul - Galatasaray ile Trabzonspor, yarın yapacakları Birinci Süper Futbol Ligi maçıyla birlikte 96 kez karşılaşmış olacak.

İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 95 karşılaşmanın 42’sini Galatasaray, 31’ini ise Trabzonspor kazanırken, 22 karşılaşmada taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 95 maçta, Galatasaray 119, Trabzonspor ise 102 kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde Trabzonspor’un 7 farkla önünde bulunuyor.

Ligde yapılan 61 karşılaşmanın 26’sını ’’Cim Bom’’ kazanırken, 19 maçta da gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 16 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında Galatasaray 74, Trabzonspor ise 66 gol attı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon’da yapılan maçı Galatasaray 1-0 kazanmıştı.

İki ekip arasında İstanbul’da yapılan karşılaşmalarda Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu.

Trabzonspor, İstanbul’daki 30 maçta Galatasaray’ı yalnızca 6 kez yenerken, ’’Cim Bom’’ ise bordo-mavilileri 15 kez yenmeyi başardı. İstanbul’daki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray’ın İstanbul’daki 37 golüne karşılık, Trabzonspor 30 gol kaydetti.

İki takım arasında geçen sezon İstanbul’da yapılan lig maçını Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.

Bu maçın galibi Fenerbahçe! 

 Giderek sertleşen ve güzelleşen Süper Lig’imizin şampiyonluk mücadelesinde dananın kuyruğunun kopması için son 8 maçlık döneme girildi; üstelik 8 haftanın dördü derbilerle dolu. Galatasaray ile Trabzonspor bu zor serinin ilk ayağı için Ali Sami Yen Stadı’nda Pazar günü kozlarını paylaşacak.

Bu maçın kaybı Trabzonspor için hem şampiyonluk yarışını terk etmek hem de Şampiyonlar Ligi vizesi başvurusuna red cevabı almak demek. Galatasaray ise geçen hafta Kayseri deplasmanında 2 puan kaybettikten sonra mutlaka galip ayrılmalı sahadan, tabii eğer 100. yılını ligin zirvesinde kapatmak istiyorsa.

İki takımın mücadelesi her zaman zevkli ve yüksek tempolu geçmiştir, hele de ligin sonuna doğru oynanıyorsa. Nitekim geçen sene sondan ikinci haftada Avni Aker Stadı’nda oynanan maçta Galatasaray rakibini yenmiş ve şampiyonluğu ezeli rakibi Fenerbahçe’ye hediye etmişti. Ayrıca, Galatasaray’ın şu anki teknik direktörü George Hagi de son resmi maçını Trabzonspor’a karşı oynamış ve son golünü de Bordo Mavililere karşı kaydetmişti.

Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Galatasaray deplasmanda 1-0 galip gelmiş ve rakibine ilk mağlubiyetini tattırmıştı. Bu zaten Sarı Kırmızılıların klasik derbi skoru: 3 adet 1-0’lık galibiyet, bir tane de 0-0’lık beraberlik. Trabzonsporun derbi karnesi ise zayıf: 1 galibiyet 3 mağlubiyet; atılan 1 gole karşılık yenilen 4 gol.

Song’un dönüşüyle sağlam defansif kurgusuna tekrar kavuşan Galatasaray -Ribery’nin oynaması tehlikeye girse de- rakibinin de düşüşe geçen performansı göz önüne alındığında maçın favorisi durumunda. Dileğimiz pazar akşamı oynanacak maçın aynı saatlerde oynanacak olan Real Madrid-Barcelona maçı kadar kaliteli geçmesi.




AA / TNN
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 18:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?