18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Galatasaray kupasını kaldırdı

Spor Toto Süper Final'in 6. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray, dev mücadelede Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda ezeli rakibiyle 0-0 berabere kaldı ve 2011-2012 sezonunda şampiyonluğa ulaştı.

Galatasaray Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda aldığı 0-0'lık beraberliğin ardından Süper Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nu 48 puanla Fenerbahçe'nin 1 puan önünde tamamladı ve şampiyonluğa ulaştı...

Büyük heyecana sahne olan mücadelede Fenerbahçe 65. dakikada Dia'nın oyundan atılmasıyla 10 kişi kaldı. Ardından 80. dakikada Ujfalusi de oyundan atılınca iki takım kalan dakikaları 10'ar kişi tamamladı.

Galatasaray bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde ederken, Fenerbahçe ise bir ön eleme ve play-off oynayarak Devler Ligi'ne katılacak...

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel Orhan Şam (Dk. 88 Mehmet Topuz), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Dia, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Stoch, Cristian (Dk. 75 Alex), Semih Şentürk (Dk. 75 Bienvenu)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Selçuk İnan, Melo, Riera, Necati Ateş(Dk. 63 Aydın), Elmander (Dk. 27 Baros) (Dk. 83 Gökhan Zan)
Kırmızı kartlar: Dk. 65 Dia (Fenerbahçe), Dk. 80 Ujfalusi (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 69 Yobo, Dk. 71 Selçuk Şahin, Dk. 76 Emre Belözoğlu, Dk. 82 Volkan Demirel, Dk. 87 Ziegler (Fenerbahçe), Dk. 69 Melo, Dk. 70 Emre Çolak, Dk. 82 Baros (Galatasaray)

MAÇIN AYRINTILARI

Karşılaşmanın sona ermesiyle Galatasaray cephesinde sevinç yaşanırken, Fenerbahçeli futbolcular adeta üzüntüye boğuldu. Sarı-lacivertli futbolculardan çoğu göz yaşı dökerken, Ziegler'in uzun süre ağlaması dikkat çekti.

Fenerbahçeli futbolcuları saha içerisine giren kulüp asbaşkanı Ali Koç teselli etmeye çalıştı. Tribünler, şampiyonluğu yitiren sarı-lacivertli ekibi adeta bağrına basarak tribünlere çağırıp destek verdiler. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve futbolcular saha içinde yaşanan üzüntülerin ardından soyunma odasına giderken, kendilerine destek olan tribünleri alkışladılar.

Volkan son dakikalarda kalesinden çıktı

Fenerbahçe karşılaşmada son hatlarıyla tüm dakikalarda rakip kaleye yüklenirken, kaleci Volkan Demirel de kalesini terk etti.Galatasaray ceza alanına giden Volkan, takım arkadaşları gibi gol bulmak için mücadele verdi.

Fenerbahçe 65. dakikada 10 kişi kaldı

Fenerbahçe karşılaşmanın 65. dakikada Dia'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Galatasaray ceza alanı içinde rakibine yaptığı müdahalenin ardından hakemin faul kararından sonra topa sert bir şekilde vurarak oyun alanından dışarıya atan Dia, ikinci sarı kartını ardından da kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Dia'nın gördüğü kırmızı kart Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ı da kızdırırken, maçın 4. hakemi Yunus Yıldırım ile bir süre konuşan Kocaman'ın saha içine doğru hareket yaparak Cüneyt Çakır'a tepki gösterdiği görüldü.

Fenerbahçe'de değişiklikler 75. dakikada geldi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, oyuncu değişikliklerini 75. dakikada yaptı. Bu dakikada Cristian'ın yerine Alex'i oyuna dahil eden Kocaman, forvette de Semih Şentürk'ü oyun alanın kenarına alırken, Bienvenu maça dahil oldu.

Diğer notlar

-Karşılaşmanın 8. dakikasında Galatasaray kalecisi Muslera degaj yaparken topu elinden çıkardıktan sonra araya giren Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, topu kapıp filelere gönderdi. Ancak maçın hakemi Cüneyt Çakır pozisyonu gol olarak değerlendirmedi. Semih ve Fenerbahçeli bazı futbolcular hakem Çakır'a itirazlarda bulundu.

-Tribünler, Galatasaray korner atışı kullandığı sırada sahaya yabancı madde atan taraftarlara tepki gösterdi.

-Fenerbahçeli futbolcular ikinci yarıya başlarken saha içinde bir araya gelerek galibiyet yemini etti.

Fatih Terim direndi kupayı aldı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Toplantının ardından TFF'nin 'kupayı başka bir yerde verelim' teklifi Galatasaray tarafından kabul görmedi. Teknik Direktör Fatih Terim, "Bu çocuklar zorlu bir mücadele sonrası analarının ak sütü gibi bu kupayı hak ettiler. Bu kupayı buradan almadan gitmeyeceğiz" diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 2 buçuk saattir süren kupa krizi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle aşıldı ve Galatasaray şampiyonluk kupasını aldı.Bu gelişmelerin ardından kupa Galatasaray'a verilmek üzere soyunma odasına götürüldü. Fakat bu duruma Galatasaray yöneticileri tepki gösterdi. Abdurrahim Albayrak, "Biz kupayı sahadaki mücadelemizle hak ettik ve hakkımız olan kupayı sahada almak istiyoruz" dedi. Ardından kupa soyunma odasının önünden götürüldü.

Uzun süren görüşmelerin ardından bir sonuç çıkmayınca, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören başbaşa bir görüşme yaptı ama bu görüşmeden de bir sonuç çıkmadı.

BAŞBAKAN DEVREDE

Galatasaraylı Yönetici Abdurrahim Albayrak yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle sorunun çözüldüğünü Galatasaray'ın hakkettiği kupayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda alacağını söyledi.

KUPAYI DEMİRÖREN'İN ELİNDEN ALDILAR

Başbakan'ın devreye girmesiyle kupa krizi aşılırken, sahaya çıkış tünelinin önünde yapılacak kısa tören için güvenlik güçleri önlem almaya başladı. Stadın ışıklarının bir kısmının yakılmasının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören kupayı Sabri Sarıoğlu ve Ayhan Akman'a verdi.

Galatasaraylı futbolcular uzun süren bekleyişin ardından kupa coşkusunu yarı aydınlık Şükrü Saracoğlu'nda yaşadı. Futbolcuların kupayı 'İmparator Fatih Terim' tezahüratları attılar

KUPA KRİZİNDEN NOTLAR

- Polis güvenlik görevlisi kıyafeti giyen ve reklam panolarının arkasına saklanan Fenerbahçe taraflarına yönelik bir operasyon başlattı.
- Galatasaray yöneticileri ve futbolcular Şükrü Saracoğlu Stadı koridorlarında kupa krizinin çözülmesini bekliyor. Fenerbahçe futbol takımı da soyunma odasından henüz çıkmadı.
- Şükrü Saracoğlu Stadı'nda zaman zaman Fenerbahçe marşı çalınıyor.
- Şükrü Saracoğlu stadının ışıkları şu anda kapalı ve stadyum görevlileri çim sulama fıskiyelerini çalıştırdı.

Şampiyonluk kutlamalarının tarihi belli oldu

Galatasaray Kulübü, şampiyonluk kutlamalarının 14 Mayıs Pazartesi günü saat 19.30'da Türk Telekom Arena'da yapılacağını açıkladı.Galatasaray Kulübü'nün kupayı bu akşam Şükrü Saracoğlunda almak isterken kutlamalar ise Pazartesi günü saat 19.30'da Türk Telekom Arena'da yapılacak. Kombine kart ve loca sahipleri kutlamaları ücretsiz izleyebilirken biletler ise 10 TL ve 20 TL'den satışa satılacak.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden, "Hep beraber Arena'ya, kupamızı kaldırmaya" başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, lig tarihindeki 18. şampiyonluğunu Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da kutluyor. Spor Toto Süper Final'in son haftasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe önünde şampiyon olan takımımız, şampiyonluk kupasını 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü evimizde tekrar havaya kaldıracak. Kupa töreni öncesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın kapıları, saat 18.00'de açılacak. Kutlamalar ise saat 19.30'dan itibaren başlayacak."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2012 Pazar 00:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?