19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Galatasaray nereye koşuyor?

Sabah Gazetesi Yazarı ve eski hakem Ahmet Çakar, "G.Saray'daki bu çok kötü değişime birisi bir açıklık getirmek zorunda" diye yazdı...

Geçen yılki şampiyon kadrodan bir tek Saidou eksik. Bu yıl da kurtarıcı niyetine bazı oyuncular alındı. Fakat G.Saray'daki bu çok kötü değişime birisi bir açıklık getirmek zorunda. G.Saray takımı maçın genelinde sahada pek yok. İlk devre ise hiç yok. Sağ ve sol kanat yol geçen hanı, Ferhat adeta Gökdeniz'e kırmızı halı seriyor. Orta sahadan garip Ferhat'a en ufak bir yardım yok. İnamoto tüm Trabzonzonlular'la karşı karşıya. Ona da yardım yok. İlk yarım saat G.Saray darmadağın. Maçı görenler "Trabzonspor tarihi bir galibiyet alacak galiba" diyorlar. Bir de bunların üzerine Song'un sakatlığı ilave oluyor ve G.Saray eridikçe eriyor. İkinci yarı maç rölantide... Trabzonspor'un hemen ikinci devrenin başında 3. golü bulması maçı kopartıyor. 

G.Saraylı oyuncular ve Erik Gerets için söylenecek çok şey var. Gün be gün G.Saray'ı eritiyorlar. Futbolcular çok sinirli. Fizik olarak çok iyi değiller. Ve daha da kötüsü önlerinde Liverpool maçı var. Liverpool şayet G.Saray'ı dün geceki gibi yakalarsa paramparça eder. Bütün bunlara rağmen G.Saray için 'çok enteresan bir takım' ifadesini de kullanmak zorundayız. O kötü oynayan G.Saray son 10 dakika öyle pozisyonlar buldu ki, ve de o ana kadar oldukça başarılı olan Trabzonspor savunması öyle pozisyonlar verdi ki, maçın berabere bitmesi işten bile değildi.

DERELİ EYYAM YAPMADI
Ümit Karan'ın kaçırdığı gol anlaşılır gibi değil. O pozisyon gol olsa her şey farklı olabilirdi. G.Saray dün gece bir puanı bile alacak futbol oynamadı ve hak ettiği mağlubiyeti de aldı. Sonuç ne olursa olsun bu rezilliğin daha doğrusu sezon başından beri yaşanan rezilliğin faturası teknik direktör Erik Gerets'indir. Adnan Polat "Sonuna kadar hocayla devam edeceğiz" diyor ama bunu söylemek sadece lafta kolay. Ben G.Saray'ın Gerets ile sezon sonunu bile getiremeyeceğini düşünüyorum. 

Hakem Selçuk Dereli birkaç pozisyon dışında fevkalade iyi maç yönetti. Skora göre eyyam yapmadı. Trabzonspor'un kazandığı birinci golde yardımcı hakemin 'ofsayt yok, devam' kararı doğru. Selçuk, son dakikalarda ceza alanının hemen dışında Hakan Şükür'e yapılan faulü görse maçı neredeyse kusursuz bitirecekti.
Sabah
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 04:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?