29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Galatasaray zirvede

Galatasaray, Fenerbahçe'yi Shabani Nonda'nın golüyle 1-0 yendi ve Turkcell Süper Lig'de bitime iki hafta kala liderliğe yükseldi.

Turkcell Süper Lig'de sezonun en önemli derbisini Galatasaray kazandı. Fenerbahçe'yi Ali Sami Yen'de 1-0 yenen sarı-kırmızılı, bitime iki hafta kala ezeli rakibinin ve Sivasspor'un üç puan önünde zirveye yerleşti.

İlk yarıda kaleci Volkan'ın büyük hatasın affetmeyen Nonda, Galatasaray'a galibiyeti getiren golü attı. Gördüğü sarı kartla Sivas maçında cezalı duruma düşen Ümit Karan'ın bir şutunda top direkten döndü.

Ligde gelecek hafta Galatasaray Sivas'a konuk olacak, Fenerbahçe ise Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

Maça baskılı başlayan Galatasaray, oyunu Fenerbahçe yarı alanında oynamak için büyük çaba sarfetti. Sağdan Barış, soldan Arda'nın ortalarıyla tehlike yaratmaya çalışan sarı-kırmızılı ekip, ilk bölümde istediği fırsatları yakalayamadı.

İlk net pozisyonunu 26. dakikada Ümit ile yakalayan sarı-kırmızılı ekip, bu pozisyonda yan kale direğine takılırken, daha sonra Fenerbahçe'de Edu ile Volkan'ın anlaşmazlığında Nonda ile golü buldu.

11. dakikada sağ tarafta köşe gönderine yakın bir bölümden Sabri'nin kullanığı serbest vuruş sonrası, ceza alanında Nonda topa kafayla dokunurken, oluşan karambolde Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

26. dakikada Emre orta sahanın sağından Fenerbahçe ceza alanına doğru uzun bir pas attı, Lugano'nun dokunamadığı topu önünde bulan Ümit Karan'ın sol çaprazdan bekletmeden vuruşunda top direkten döndü.

29. dakikada Maldonado'nun kendi ceza sahasının hemen dışında kontrol edemediği topu Nonda sert bir şutla kaleye gönderdi ama hedefi tutturamadı.

33. dakikada Nonda ceza sahası içinde sağ çaprazdan kaleyi denedi, kaleci
Volkan direğin dibinde topu bloke etti.

37. dakikada kaleci Volkan'ın büyük hatasını affetmeyen Nonda Galatasaray'ı öne geçirdi. Ceza sahasına havadan gelen topa gereksiz yere çıkan Volkan, tehlikeyi uzaklaştırmak isteyen takım arkadaşı Edu'nun da pozisyonunu bozdu, boşta kalan topu Nonda kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

44. dakikada Kezman'ın hazırladığı pozisyonda savunmadan seken top ceza sahası içinde Alex'in önünde kaldı, Alex çok uygun durumda istediği gibi vuramayınca Aykut topu kolayca kontrol etti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe topa daha fazla sahip olmasına rağmen net fırsatlar yaratma konusunda başarılı olamadı. Zico, Kazım ve Uğur Boral'ın yerine Semih ve Vederson'u alarak hücumda etkinliği arttırsa da sarı-lacivertlilerin çabası gol getirmedi.

Maçın başından sonuna çok istekli ve hırslı bir mücadele veren Galatasaray ikinci yarıda özellikle savunmada çok başarılı bir performans sergileyerek, rakibi karşısında ligdeki altı maçlık yenilgi serisini çok değerli bir galibiyetle noktaladı.

49. dakikada sol kanattan Kazım'ın ortaladığı topa ceza alanında Deivid'in kafa vuruşunda kaleci Aykut uzanarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

59. dakikada Gökhan sağdan ortaladı, Kezman'ın kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

77. dakikada Barış'ın önüne bıraktığı topa ceza alanı dışından Ayhan'ın yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

79. dakikada Alex'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta top yandan dışarı çıktı.

82. dakikada soldan hızla atağa kalkan Ayhan, uygun durumdaki Arda'ya pasını vermek yerine topu ayağında tutunca pozisyonunu yitirdi. Ayhan, daha sonra pasını Hakan Şükür'e çıkarırken, bu oyuncunun ceza alanı önünde sert vuruşunda ise savunmaya çarpan top kornere gitti.

Kalan kısa sürede ve üç dakikalık uzatma bölümünde Fenerbahçe'nin beraberlik golü için gösterdiği çaba sonuç vermedi ve Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrıldı.


--------------------------------------------------------------------------------

Galatasaray: Aykut; Sabri (90' Mehmet Güven), Emre, Servet, Hakan Balta, Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Nonda (62' Hakan Şükür), Ümit (77' Song)

Fenerbahçe: Volkan Demirel; Lugano (43' Yasin), Edu, Uğur (73' Vederson), Gökhan, Aurelio, Maldonado, Kazım (58' Semih), Alex, Deivid, Kezman

Gol: 37' Nonda

Sarı kartlar: Ümit Karan, Mehmet Topal

Stat: Ali Sami Yen

Hakem: Fırat Aydınus

...
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 01:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?