15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Galatasaray'a bir Ribery darbesi daha

Galatasaray, tazminat beklediği Fransız yıldız için, ülkesinde oynadığı amatör kulüplere 100 bin euro yetiştirme parası ödeyecek. Marsilya'ya kaçtıktan sonra FIFA'ya yaptığı başvuru reddedilen ve CAS'a giden Cim-Bom yazıyla uyarıldı...

Galatasaray, elinden uçup Marsilya'ya giden, daha sonra Dünya Kupası'nda yıldızı iyice parlayan ve değeri artan Franck Ribery için tazminat beklerken, beklenmedik bir gelişme ile büyük şok yaşadı. Sarı-kırmızılı kulüp, Fransız futbolcunun ülkesinde oynadığı amatör takımlara, FIFA'nın da kararı ile yetiştirme parası ödeyecek. 

Cim-Bom, izin almadan Marsilya'ya gittiği için Ribery hakkında şikayette bulunmuş, ancak FIFA, Fransız oyuncuyu haklı bulmuştu. Galatasaray, bunun üzerine Avrupa Spor Mahkemesi'ne (CAS) gitmişti. Değeri 20 milyon euroya çıkan Ribery için Metz Kulübü'ne de 2 milyon dolar ödeyen sarı-kırmızılılar, şu ana kadar bunu da geri alamadı.

Tazminat zor
Galatasaray'ın başvurusuna henüz yanıt vermeyen CAS'tan gelen bilgilerin de iç açıcı olmadığı hatırlatılıyor. Çünkü Ribery'nin ücretini zamanında ödemeyen sarı-kırmızılı kulübün parasını kurtarma şansının olmadığı bildiriliyor. Ribery ve menajeri, FIFA'ya yaptıkları savunmada, tarihinde ödenmeyen parayı kanıt olarak göstermişlerdi. 

Sarı-kırmızılı yönetim, CAS'taki bu gelişmeleri dikkatle takip ederken, bir süre önce Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen şok haberle sarsıldı. 

FIFA'dan iletilen yazıda Ribery'nin, Fransa'da ilk oynadığı kulüpler Brest, Ales ve Boulogne-sur-mer gibi takımlara, Galatasaray'ın yetiştirme tazminatı ödemesi gerektiği vurgulanıyordu. FIFA'nın yazısı hemen kulübe gönderildi.
Sonuçta; Ribery için tazminat bekleyen Galatasaray, yıldız oyuncu için yine elini cebine atmak zorunda kalacak. Üç kulübe ödenecek para 100 bin euro gibi düşük seviyede olmasına rağmen, Ribery konusundaki son gelişme traji-komik olarak nitelendiriliyor.
Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 07:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?