19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Galatasaray'a 'ilk'leri yaşattı.

Skibbe tarih yazdı

Galatasaray, ilk Sivas yenilgisini Skibbe'nin teknik adamlığında yaşadı. Kayseri'ye Sami Yen'de ilk kez puan kaybetti. Antalya deplasmanında da ilk yenilgisini aldı..


Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe dönemi, sarıkırmızılıların birçok istatistiğinin değiştiği devir olarak tarihe geçti. Alman hoca döneminde, Sivasspor Galatasaray karşısında ilk galibiyetini aldı. Kayserispor geçtiğimiz hafta 10 kişi kalan Galatasaray'dan Ali Sami Yen Stadı'nda tarihindeki ilk puanı aldı. Sarı-kırmızılıları İstanbul'da iki kez deviren ancak Antalya'da hiç yenemeyen Antalyaspor da bu istatistiği dün tarihe gömdü. Antalya'da bundan önce oynanan 13 maçta Galatasaray'ın 10 galibiyeti vardı. 3 maç da berabere bitmişti. Alman hocanın deplasman karnesi de zayıf. Geçtiğimiz sezon 34 maçta sadece 3 kez yenilen Galatasaray, Skibbe ile 11 deplasmanda tam 5 yenilgi aldı. Deplasmandaki 33 puanın 19'unu da kaybetti. Bu sezon 20 maçta toplam 23 puan kaybeden sarı- kırmızılılar, bu istatistikle de bir rekoru zorluyor.

VERİMSİZ CİMBOM
Öte yandan sarı-kırmızılılar, dün rakip kaleye 18 şut, ceza sahasına da 25 orta gönderdi. 6 da korner kullanan Cimbom, buna rağmen gol bulmayı başaramadı. Antalya ise maç boyunca 2 pozisyona girmesine karşın golü bularak 3 puanı kaptı.

 

Sabah
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 22:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?