30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Galatasaray'a kira şoku

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, "Galatasaray’ın stat geliri 3-4 kat arttı. Şimdi çıkarıp GSGM’ye yılda 1 milyon dolar ödese çok mu zorlanır" dedi.

Devlet Galatasaray'ın yeni stadı Telekom Arena'dan kira istiyor.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak şunları söyledi: "Türk Telekom Arena’nın Galatasaray’a devrinde bir sıkıntı yok. Devir yapılacak. Galatasaray’ın bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Biz Galatasaray’ın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM) kira ödemesini istiyoruz. Onlar, “Ali Sami Yen’de kira sorunumuz yoktu, şimdi de ödemeyelim” diyorlar. Ancak, diğer kulüplerden kira alıyoruz. Galatasaray da ödemeli.

Galatasaray’ın stat geliri 3-4 kat arttı. Şimdi çıkarıp GSGM’ye yılda 1 milyon dolar ödese çok mu zorlanır. İsim hakkı gelirlerinden de pay vermeleri iyi olur. Biz de o paralarla Doğu illerimize spor tesisleri götürmeye çalışıyoruz."

Bu şartların stadyum açılışındaki protestolar sonrasında ortaya çıkmadığını belirten Özak, "Biz öyle duygusal iş yapmayız. Baştan beri konuşuyoruz. Galatasaray yönetimindeki eski bakanımız Işın Çelebi konuyu yakından biliyor" dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 31 Mart 2011 Perşembe 12:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL ÖZKAN IP: 88.236.48.xxx Tarih : 31.03.2011 15:26:32

sayın bakan galatasarayla ön protokol yaparken ve ali sami yeniin haklarından vazgeçmeleri için yöneticilerle konuşurken böyle bir kira bedeli ortada varmıyıdı sizin yapdığınız ne ahlak anlayışına ne spor anlayışına nede siyasi etiğe sığmaz buda akp nin gerçek anlayışının ne olduğunu gösderir demekki gs dan alisami yeni geri alabilmekiçin yapdığınız bu haraket sadece sizin ve bağlı bulunduğunuz siyasi etiğin bir yansımasıdır ne yazıkki tüm vatandaşlar bu gerçeği henüz öğrenemedi yazıklar olsun