31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Galatasaray'da Canaydın harekatı

Galatasaray Kulübü'nün eski divan kurulu başkanı Orhan Yüce, düzenlediği bir geceyle Kulüp Başkanı Özhan Canaydın'ı Mart ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulda aday olmama kararından vazgeçirmeye çalıştı.


Caddebostan'daki Büyük Kulüp'te düzenlenen geceye Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, eski başkanlar Faruk Süren ve Alp Yalman'ın yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ve çok sayıda kongre üyesi katıldı.

Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, gecede yaptığı konuşmada, kritik bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Çok kritik bir dönemden geçiyoruz, ligde lideriz. Kupada 3 Anadolu takımıyla birlikte tek büyük yarı finalistiz. Basketbolda çok başarılıyız. Böyle bir dönemde çok dikkatli olmalıyız. Büyüklerimiz Galatasaray'a hizmet etmek için hazırlar. Büyüklerimiz nasılki bana bir gün, seçimden 3 gün önce 'girme' dediler, girmedim. Bu büyüklerimiz, bugün bu kritik dönemde bir konsensüs oluşturabilirler. Bütün başkan adayları ile konuşulur ve tek liste ile seçime gidilir. Bu listeye de Galatasaray mutlaka bir başkan bulur. Biz de bu başkanla beraber olur, görevlerimizi yerine getiririz. Bu kritik dönemde 4 başkanın çekişmesi bize büyük yaralar açabilir. Bu başkan adaylarımız da bunu anlayışla karşılayacaktır. Galatasaray'ın menfaati buradadır, tek listeyle gidelim. Hepimiz birleşelim, ben her zaman fedakarlık yapmaya hazırım. Biz, her zaman el eleyiz. Hepimiz hep beraberiz. Bu gece başkan seçildiğim ilk günkü heyecanı ve keyfi yaşıyorum. 3 dönem başkanlık yaptım. Çok ince düşünerek bu kararı verdim. Galatasaray, Ali Uras ile 3 dönem, Alp Yalman ile 3 dönem, Faruk Süren ile 3 dönem geçirdi. Ben de bunlar gibi 3 dönem yapıp bu görevime son vermek için veda konuşmamı yaptım. Hislenmemek imkansız. Zaten beni göreve getiren sizlersiniz. Bakıyorum genç bir nesil var, 3-4 tane başkan adayımız çıktı. Onların da yolunu açmamız, onlara da güvenmemiz lazım. Ben, Galatasaray'dan kopamam, Galatasaray benim yaşam tarzım" ifadelerini kullandı.


Galatasaray Kulübü'nün eski divan kurulu başkanı Orhan Yüce ise, Özhan Canaydın'ın veda kararıyla şok yaşadıklarını söyleyerek, "Bugün kulüp bıçak sırtında. Her şeyden arının, kulübümüzü kurtaralım. Bu kulübü kurtaracak tek şey stadın yapılıp bitirilmesidir. Stat 2 yılda bitecek. Bu kolay olmadı, sayın başkan ve arkadaşları 3 yıl uğraştı. Aslantepe'deki stadın mutlaka bitirilmesi lazım. Bu işe başlayan kişiler, bu stadı bitirmelidir. Onun için, gel başkanım güzel bir ekip kur, bu ekiple 2 sene içinde bu
stadı bitir. Bu kurdeleyi kes ve seni altın harflerle Faruk Süren gibi, Alp Yalman gibi tarihe yazalım. Buna mecbursun. Galatasaray'da görev alınmaz, görev verilir. Biz bu görevi Özhan Canaydın'a verelim. Bu stadı bitirsin. Bu kurdeleyi kesmek senin hakkındır, kimse de bu hakkı senden alınmaz" dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, şu anda kulübün dönüm noktasında bırakma kararının doğru olmadığını savunarak, bir dönem daha Özhan Canaydın'ın görevde kalmasını istedi. Eski başkanlardan Alp Yalman ise, Özhan Canaydın'ın yeniden görevi kabul edeceğinden en ufak bir şüphesinin olmadığını belirtirken, Faruk Süren de Özhan Canaydın'ın iyi bir ekiple göreve devam etmesi gerektiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 01:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz IP: 91.67.47.xxx Tarih : 1.03.2008 12:29:25

birakin adami rahatlasin ve takima baska biri gelsin,ben bir GS li olarak bu görüsteyim.Bir ricam vardir GS li yönetimden, bizim Memleketimizi cikarlari ugrunda disari sikayet edecek Sarigülü kattiyetle yönetime alinmamasini taleb ediyorum. Baska birileri gelsin uyumayin Ulusoy beyanat verdi eger GS da para sorunsa adam cözmek istiyo bir seyler yapmak istiyorsaniz onu yaparsiniz, aksi taktirde Sarigülün neden yönetime almak istiyorsunuz. Saygilar