22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Galatasaray'da gidecekler belli oldu

Yönetim de yüksek maliyeti nedeniyle Mondragon’u bu listeye eklemeyi düşünüyor

Galatasaray’da çok kelle kopacak. Önce Fortis Türkiye Kupası’ndan elenen, ardından ligdeki ikinciliğini Beşiktaş’a kaptıran Cim Bom’da gelecek sezonun hazırlıkları için kollar sıvanırken, gönderilecek futbolcular da yavaş yavaş belli oldu. Sözleşme yenileyen teknik direktör Erik Gerets’in, yeni sezonda kadrosunda görmek istemediği futbolcuların listesini bizzat Başkan Özhan Canaydın’a verdiği öğrenildi. Listede Sarı-Kırmızılı takımın 7 futbolcusunun ismi bulunuyor. Hakan Şükür, Necati Ateş, Hasan Şaş, Ergün, Song, İnamoto ve Carrusca’nın isimleri bulunuyor. Hasan Şaş ile Necati Ateş’in 2010 yılına kadar Galatasaray’la sözleşmesi bulunmasına karşın, bu futbolculardan kendilerine kulüp bulmaları istenecek ya da kiralık olarak verilecek. Kadroda düşünülmeyen futbolcuların, yeni sezon için yapılacak transferlerde takas olarak kullanılabileceği de bildiriliyor. Bu arada Galatasaray yönetiminin de yıllık maliyeti 1 milyon 350 bin euroyu bulan kaleci Mondragon’u göndermek istediği, yeni sezonda kaleyi Aykut’un koruması fikrinde görüş birliğine vardıkları kaydedildi.


G.Saray da seyircisiz

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, ceza yağdırdı. Kurul, Galatasaray Kulübü hakkında 11 Mart tarihinde oynanan Galatasaray-Trabzonspor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası ile birlikte 10 bin YTL para cezası verilmesine karar verdi. Beşiktaş’a 11 Mart tarihinde yapılan Ankaragücü-Beşiktaş maçında çıkan saha olayları nedeniyle 15 bin YTL para cezası veren PFDK, aynı maçta Ankaragücü Kulübü hakkında taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 30 bin, müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle 20 bin, ayrıca farklı bilet fiyatları uygulanarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle de 2 bin 500 YTL olmak üzere toplam 52 bin 500 YTL para cezasına hükmetti. PFDK, Trabzonspor’a ise Galatasaray müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 10 bin YTL para cezası verilmesine, ayrıca hasarın tazmin edilmesine karar verdi. Öte yandan Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Galatasaray’a verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasına gerekli itirazları yapacaklarını bildirdi.

Zamalek maçı iptal

Galatasaray’ın, Mısır’ın Zamalek takımı ile oynayacağı özel maç iptal edildi. Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, milli maçlar nedeniyle liglere verilen arayı değerlendirmek amacıyla cuma günü Mısır’da, Mısır Ligi takımlarından Zamalek ile yapılması planlanan karşılaşmanın, organizatör kuruluşun kontrat koşullarını yerine getirmemesi nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

İspatlayacak biri varsa çıksın

Galatasaray Antrenörü Erdal Keser, eski futbol şube sorumlusu Abdurrahim Albayrak’ın önceki gece bir televizyon programında kendisi hakkında ileri sürdüğü iddialar karşısında “şoke olduğu”nu söyledi. Keser, “Bugüne kadar Galatasaray’daki hiçbir futbolcuyla aramda en ufak bir kırgınlık olmadığını herkesin bilmesini istiyorum. Eğer bunun aksini ispatlayacak biri varsa hemen ortaya çıkmalı” şeklinde konuştu.


Zakaryan’dan boks için çağrı

Eski milli boksörlerden Garbis Zakaryan, eski kulübü Galatasaray’a çağrıda bulunarak, “Galatasaray Kulübü’nün boks şubesini açmasını ve futboldaki rekabetin boks sporuna da yansımasını arzu ediyorum” dedi. Boksa Galatasaray Kulübü’nde başladığını hatırlatan Zakaryan, bugün Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi güzide kulüplerde boks şubesinin faaliyette olduğunu, defalarca madalyalar kazandırdığı Galatasaray Kulübü yöneticilerinin de artık bu olimpik spora gereken önemi vermeleri gerektiğini ve bu güzel sporun sarı-kırmızılı kulüpte şubesinin olmamasını yadırgadığını dile getirdi. Galatasaray’ın eski dönemlerde boksta çok iyi durumda olduğunu kaydeden Zakaryan, “Diplomat Şükrü Elekdağ bizim ağır sıklet boksörümüzdü. Dilerim ki, tekrardan boks şubesini açarlar da rekabet tribünlere yansır” dedi.
Akşam
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 07:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?