18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Galatasaray’da sorunlar hasıraltı

Galatasaray Yönetim Kurulu’nun yaklaşık 7 saat süren toplantısından, Hagi ile devam kararı çıktı.

Gheorghe Hagi ve kulüp basın sözcüsü Turgay Kıran toplantıdan erken çıkarken, açıklama Kıran’dan geldi. Basın sözcüsü, Hagi ile devam kararı aldıklarını ve Rumen teknik adamın yaptığı açıklamalar nedeniyle yönetimden özür dilediğini söyledi.

Turgay Kıran, "Galatasaray’ın geleceğini konuştuk ve toplantı sonrası daha güçlü bir Galatasaray olacak" şeklinde konuştu.

Galatasaray’da Hagi fırtınası!

İstanbul - Galatasaray’da Hagi’nin şok açıklamaları sonrasında yönetim acil toplandı.. Mecidiyeköy’deki Galatasaray Sportif A.Ş binasındaki toplantı başladı..

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Türkiye Kupası 3. kademesinde Bursaspor ile dün İzmit İsmetpaşa Stadı’nda yaptıkları maç sırasında tribünlerden Petre aleyhine ve Ümit ile Saidou’nun lehine tezahürat yapılmasını, içeriden manipülasyon olarak niteledi.

Bursaspor maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle çok sinirlendiğini ve oyuncularıyla da konuşup basın toplantısını bugüne aldığını anlatan Rumen çalıştırıcı, "Çünkü sıcağı sıcağına birşeyler söylemek istemedim. O anda farklı şeyler söyleyebilirdim. Maçtan sonra çok kızgındım. Normal olmayan şeylerle karşılaştık. Aleyhte tezahüratlar 70. dakikadan sonra başladı. Bu tezahüratlar takıma zarar verdi ve oyunu etkiledi. O dakikadan sonra da iyi oynayamadık. Kaybedebilirdik de. Çok çirkin bir durumdu" dedi.

Galatasaray’ın gerçek taraftarlarıyla kesinlikle sorun yaşamadıklarını belirten Hagi, "Gerçek taraftarlarımızla aramızda hiçbir sorun yok. İçeriden bir manipülasyon yapıldığını düşünüyorum. Takımın başarısı etkilenmek isteniyor. Bursaspor maçındaki taraftarlar tuzağa düşmüşler" diye konuştu.

Hagi, sarı-kırmızılı kulüpte Petre’nin hedef tahtası durumuna getirildiğine dikkati çekerek, "Yöneticiler tarafından açıkça yüzüme, (Galatasaray’da artık Rumen oyuncu istemiyoruz) dendi. Eğer Rumen istemiyorlarsa çıkıp herkesin önünde söylesinler" dedi.

Öte yandan, sözleşme sonuna dek takımda görevine devam edeceğini belirten Hagi, "Galatasaray’a geri dönmek için gelmedim. Bazıları istiyordu ama onlara bu yanıtı vermeyeceğim" diye konuştu.


"Bazıları başarılı olmamı istemiyor"

Bursaspor maçında takımda oynayan oyuncuların aleyhine, giden oyuncuların ise lehine tezahürat yapılmasını farklı algıladığını kaydeden Hagi, şunları söyledi: ’’Sanırım, takımın ve benim başarılı olmam bazılarının işine gelmiyor. Bana arkadan tekme atılmak isteniyor. Benim yönetimle hiçbir sorunum yok. Teknik bakımdan düşüncelerimi söyledim. Sezon başında bir stratejim vardı, ikinci yarı için de yeni bir stratejim var. Ben, yönetime yalnızca önerilerde bulunuyorum. Yapılıp yapılmaması benim elimde değil. Ben Galatasaray’a adımla, kariyerimle geldim. Güzel şeyler oldugunda ortaya çıkılıp, sıkıntılı durumlarda ise herşeyin benim üzerime atılması doğru değil. Tüm polemiklere ismimin karıştırılmasından hoşlanmıyorum. Polemiklerin içinde hep ben yer alıyorum. Oynattıklarım veya oynatmadıklarımla ilgili yazılar yazılıyor. Tüm kararlarım tekniktir ve doğrudur.’’

"Oyuncularımın alacakları ödensin"

Hagi, Galatasaray’da oyunculara, sezon başından beri çok az ödeme yapıldığını, hatta bazı oyuncuların ise hiç para alamadıklarını kaydetti.

Kendisini en mutlu edecek durumun oyuncuların mali sorunlarının çözülmesi olduğuna dikkati çeken Hagi, şöyle devam etti:
’’Hiç kimse oyuncular için durumun kolay olduğunu düşünmesin. Futbolculaımızın da kendi sorunları var. 6 aydır çalışıyorlar ve alacakları var. Galatasaray için çalışan, herşeylerini veren oyuncular. Bu bakımdan çok üzülüyorum. Çirkin olaylar yaşanıyor. Ama kulüpte para yok. Bu durumda biz bir başarı yakaladık. İkinci yarıya da iyi hazırlandık. Ama daha hiç para alamamış oyuncularım var bu sezon. Beni en mutlu edecek şey, oyuncularımın mutlu edilmesi ve alacaklarının ödenmesi olur. Bursaspor maçı sonrası soyunma odasında gördüklerimin kolay olduğunumu sanıyorsunuz. Yaşananlardan sonra onlara ne söyleyebilirim, takımı nasıl bir arada tutabilirim. Futbolcularım görevlerini yapmışlardır.’’

Son olarak kendi alacakların sorulması üzerine, ’’Benim de durumum oyuncularla aynı. Fazla bir ödeme alamadım. Ancak anlayışla karşılıyorum. Burada kalmak istiyorum ve tek bildiğim yarın sabah antrenmanımızın olduğu. Eğer ayrılmak isteseydim, Romanya Milli Takımı’nın önerisini kabul ederdim. Galatasaray’ın başında olmak benim için büyük bir onur ve bazı şeylerin tabii ki düzelmesi gerekir’’ diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 01:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?