17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Galatasaray’da Ümit Karan krizi

Galatasaray ile bağlarını koparma noktasına gelen Ümit Karan, Teknik Direktör Hagi’nin kendisi hakkında verdiği kararda, Hakan Şükür’ün etkili olduğuna inanıyor

GALATASARAY’DA artık klasik halini alan devre arası operasyonlara, bu kez Teknik Direktör Hagi hızlı girdi, yönetim ise onu frenlemek için gayret gösteriyor. Rumen teknik adam, özellikle Ümit Karan konusunda ikna edilmeye çalışıyor. Ancak Hagi, idmanda son olarak yaşanan olay nedeniyle golcüyü affetmiyor. Bu arada Ümit Karan’ın menajeriyle temasta olduğu ve karar aşamasında bulunduğu belirtildi.

Geleceği düşün

HAGİ’DEN Ümit için doğru bir karar vermesini isteyen Galatasaray Yönetimi, onun gibi bir futbolcunun, bugünkü piyasa şartlarında 2-3 milyon dolara alınabileceğini savundu. Sarı - Kırmızılılar, gelecekte yaşanacak bir sakatlık durumunda, Ümit Karan’a ihtiyaç duyulabileceğini savundu. Ancak Teknik Direktör Hagi’nin aldığı kararın arkasında durduğu vurgulandı.

’Hakan gibi konuştu’

ÜMİT Karan ise, kendisi için gerçekleştirilen operasyonun arkasında Hakan Şükür’ün bulunduğuna inanıyor. Bir dönem verdiği demeçler nedeniyle Hakan ile arası bozulan golcü, arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalarda, Hagi’nin aynı kaptanı gibi konuştuğunu belirtti. Bu nedenle Ümit, bu olayda da Hakan’ın etkili olduğunu düşünüyor. Öte yandan Sarı - Kırmızılı futbolcu dün Almanya’ya gitti.

Dört milyon $’lık sıkıntı

FUTBOLCULARIN paralarının ödenmesi konusunda Kaptan Bülent ve Hakan Şükür’ün yaptığı öneriler, yönetimde sıkıntı yarattı. Özellikle yabancılar, paralarının Noel tatili öncesinde verilmesi için bastırırken, oyunculara yapılacak ödemenin toplam 4 milyon dolar olduğu ifade edildi. Yönetim, bu paraları ödemeden transfere de başlayamıyor. Bu arada Futbol AŞ Genel Müdürü Mustafa Turgun’un görevden alınacağı öğrenildi.

Pleşan çıkmazı

BECALİ ile birlikte menajerlik yapan Popescu, Mihaita Pleşan için Galatasaray ile Craiova’nın anlaştığını ileri sürdü. Rumen basınına yansıyan haberlerde, transferde iki takımın da uzlaşmaya vardığı, başarılı forvete karşılık Galatasaray’ın Petre ile birlikte 500 bin dolar ödeyeceği yazıldı. Yönetici Fatih Gökşen ise, Pleşan konusunda henüz somut bir adım atılmadığını iddia etti.

Galatasaray Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Fatih Gökşen, başka bir kulübe kiralanması gündemde olan Ümit Karan lehine Kardemir Karabükspor maçında tezahürat yapan taraftarlara sitem etti.

Fatih Gökşen, Ümit Karan’ın kiraya verileceğini ve bunun değişmeyeceğini ifade ederek, “taraftarlarımız dikkat etsin, yönetim kurulu ve teknik direktörlerine ters düşmesinler, Galatasaraylılık bu değildir” dedi.

Taraftarların görevinin yönetimlerine ve teknik direktörlerine destek vermek olduğunu belirten Gökşen, “bu desteği vermeliler. Karabük maçında oynayan ve goller atan futbolculara, yapılan tezahüratlarla ayıp edilmiştir. Galatasaray taraftarına yakışmadı” diye konuştu.

“Petre de gidebilir”

Futbol şube sorumlusu Gökşen, Ümit Karan’ın kiralık olarak verileceğini, yabancı oyuncu transferi konusundaki gelişmelerle orantılı olarak Petre’nin de gidebileceğini söyledi.

Transferde dört-beş alternatiflerinin bulunduğunu kaydeden ancak isim vermek istemeyen Gökşen, yabancı oyuncu kontenjanındaki boşalmanın ardından transferi gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Galatasaray’ın göndermeyi düşündükleri futbolculara teklif yağıyor. Kayserispor’un İbrahim ile Suat’ı istediğini, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un da yine Suat’a talip olduğunu belirten Fatih Gökşen, Saidou için de çok sayıda kulübün kendilerine başvurduğunu kaydetti.

Tatil başladı

Birinci Süper Futbol Ligi’nde 2004-2005 sezonunun ilk yarısını lider Fenerbahçe’nin dört puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Galatasaray’da futbolcular, Kardemir Karabükspor ile dün yapılan Türkiye Kupası ikinci kademe maçının ardından tatile çıktı.

Sarı-kırmızılı futbolcular için Teknik Direktör Gheorghe Hagi’nin verdiği 11 günlük devre arası tatili bugün başlarken, Galatasaray, 3 ocakta Florya Metin Oktay Tesisleri’nde ikinci yarı için topbaşı yapacak.

Devre arası hazırlık kampını Antalya’da yapmayı planlayan ancak burada kalınacak oteli henüz tam olarak belirlemeyen Galatasaray, 14 ocakta ise Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Schalke 04 ile oynayacağı hazırlık maçı için Antalya’dan Almanya’ya gidecek.

Sarı-kırmızılılar, 15 ocak cumartesi günü Auf Schalke Arena Stadı’nda yapılacak karşılaşma sonrasında Türkiye’ye dönecek.

MİLLİYET - AA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 15:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?