22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Geçimişe bakıp favori çıkarılmaz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, ligde her maçın 3 puanlık değerinin bulunduğunu, ancak Galatasaray maçının 3 puandan fazla anlam ve getirisinin olduğunu söyleyerek, geçmişe bakarak favori çıkarmanın gereksiz olduğunu belirtti.


FB TV'de yayınlanan 'Zico ile Teknik Analiz' programında soruları cevaplayan Teknik Direktör Arthur Zico, Galatasaray maçı hazırlıklarıyla ilgili olarak, "Hazırlıklar devam ediyor. Son günlerde Samandıra'daki yağışlar yüzünden sahamızın ağırlaşmasına rağmen, çalışmalarımızı aksatmadık. Taktik yönden iyi bir hafta geçirdik. Henüz önümüzde antrenman süresi bulunmasına rağmen, tüm oyuncularımın hazır olduğunu söyleyebilirim. Çünkü sık sık, birbiri ardına olan maçlarda yeterince taktik yapamazsınız. Ama biz uzun aradan sonra ilk kez tam kadro çalıştık diyebilirim. Yararlı antrenmanlar yaptık. Özellikle kontratak ve pozisyonlar anlamında tüm oyuncularım, bu maçta neler yapacağının fazlasıyla farkında" diye konuştu.


Ligde her maçın 3 puanlık değerinin bulunduğunu, ancak Galatasaray maçının 3 puandan fazla anlam ve getirisinin olduğunu söyleyen Zico, "Çok fazla onlarla konuşmuyorum. Çünkü her şey apaçık ortada. Her maçın 3 puanlık değeri var. Ancak bu maçın 3 puandan da fazla anlamı ve getirisi var. Çünkü kendi evimizde ezeli rakibimizle oynuyoruz. Bu yüzden geçmişe bakarak bir favori çıkarmaya gerek yok. Bugüne kadar, kendi evimizde kazandığımız maçlar gibi, kendi evimizde bu maçı da kazanmaya devam etmeliyiz" dedi.


Oyuncularının her türlü olasılığa karşı hazır olduğunu belirten Zico, "Cumartesi sahada mücadele, istek ve savaş olacak. Ev sahibi takımın fazla inisiyatif alması normaldir. Önemli olan doğru işi yapmak. Çünkü Fenerbahçe kadrosu kaliteli oyunculardan oluşuyor. Bu kadrodan istifade etmek ve etkili olmak gerekiyor. Sonucu etkileyecek tek şey, onların dikkatleri olacak. Bu arada taraftar desteğini de görmezden gelemeyiz. Son maçlarda taraftarlarımızın bizlerle birlikte oynadığını görüyoruz. Her takımın böyle bir taraftar kitlesine ihtiyacı var diye düşünüyorum. Maç içinde her saniye takımına destek olan taraftarımız, bizi başarıya götürecektir" diye konuştu.
Zico, derbilerde sonucu etkileyen faktörlerin ne olduğu yönündeki soruya ise, "Önemli olan dikkatli olmak. Biz her türlü olasılığa hazır durumdayız. Çünkü Fenerbahçe gibi oynayacağız. Oyunun gidişatına göre değerlendirme yapıp, kazanmaya yakın takım olmak istiyoruz" şeklinde cevap verdi.


Galatasaray'ın eksik taraflarının olduğunu, kendilerinin de bu eksiklerden faydalanmak istediklerini belirten Brezilyalı teknik adam, "Bu sezon kaliteli oyuncuları getirdiler. Önde, zekasıyla oynayan oyuncuları var. Ama eksik tarafları da var. Bizim amacımız bu eksikliklerden faydalanmak. Zor bir maç olacak. Takımdaki her oyuncu, yedek-as ayrımı yapmadan hepsi dahil, hepsi hazır durumda ve bu hazırlıklarını uzun süredir sürdürüyorlar. Zaten önemli olan şey de, bir teknik direktörün oyuncularının her şartta hazır olduğunu bilmesidir" dedi.


Derbi öncesi Fenerbahçe'nin avantajlarının ne olduğu şeklindeki soru üzerine Zico, "Derbi maçlarında hiç kimsenin avantajı yoktur. Sadece taraftarlarımız fazladır. Eğer biz bu maçı deplasmanda oynasaydık, aynı şeyi Galatasaray için söyleyecektim" ifadelerini kullandı.


Avustralya Milli Takımı'nı çalıştıracağı yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak ise Zico, "Teknik direktörler kendilerini hazır tutarlar. Japonya'da çalıştığım ve Avustralya da Asya Kupası'nda mücadele edeceği için böyle bir düşünce olmuş olabilir. Ancak benim Fenerbahçe ile kontratım var. Şu ana kadar bu yönde bir teklif bana gelmediği gibi, gelse bile benim işim Fenerbahçe'de" dedi

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 03:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?