26
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Gelecek sezonun ilk transferi Fink

SÜPER Lig’de 6 yıldır özlem duyduğu şampiyonluğa kilitlenen Beşiktaş, gelecek sezonun ilk transferini yaptı. Almanya Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt’lu Michael Fink’i ’Kartal’ yapmayı başaran siyah-beyazlı yetkililer, teknik direktör Mustafa Denizli ile başkan Yıldırım Demirören’in listesindeki ilk ismi kulübe kazandırmayı başardılar.

DEMİRÖREN’İN “Seneye de Mustafa Denizli ile çalışacağız” açıklamasının ardından biraraya gelen ikili, aylar önce Fink konusunda ortak fikir verip, transfer harekâtına başlamışlardı. Beşiktaş’ın, geldiği günden bu yana istediği verimi alamadığı Fransız futbolcu Cisse’nin yerini doldurabilmek için 27 yaşındaki Alman orta sahayı renklerine kattığı biliniyor.

ERNST ÖRNEĞİ

2005-06’DAN bu yana Frankfurt’ta çıktığı 82 maçta 8 gol atan Fink, hem ön libero oynayabiliyor hem de stoper.. Futbolcunun sözleşmesi sezon sonu bittiği için Kartal bu oyuncuya bonservis bedeli ödemeyecek. Yaklaşık 1-2 hafta önce Almanya’da oyuncunun transferini atılan imzayla bitiren siyah-beyazlı yetkililer, lig biter bitmez Fink’i İstanbul’a getirecek.

ÖZELLİKLE devre arasında yine Bundesliga takımlarından Schalke’den alınan Ernst’in takıma uyumu, Beşiktaş’ın transfer rotasını Almanya’ya çevirmesine neden oldu.

ALMAN ekolünün ’sağlam’ yapısına güvenen siyah-beyazlı yöneticiler, forvet oyuncuları Bobo’nun da ayrılma ihtimalini göz önüne alıp Bundesliga’daki golcü taramasına da büyük bir hızla devam ediyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?