22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Genç hentbolcülerin Gürcistan zaferi

Genç Hentbol Milli Takımı, Erzurum'da oynadığı özel maçta Gürcistan'ı 37-20 mağlup etti.

Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan Genç Hentbol Milli Takımı, Erzurum'da özel maçta Gürcistan ile karşılaştı. Ay-yıldızlı takım, rakibini 37-20 mağlup etti. Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz, Gürcistan'ın kolay bir takım olduğunu belirterek, "Genç Hentbol Milli Takımı, Mart ayında Avrupa Şampiyonası elemelerine katılacak. Bu elemelerden önce hem hazırlık hem de kamp anlamında olması için buraya geldik ve Gürcistan ile karşılaşıyoruz. Gürcistan bizim için kolay bir rakip, biz onları her karşılaşmada yeneriz" dedi. Karşılaşmanın Erzurum'da olmasının daha da önemli olduğunu belirten Başkan Cengiz, "Biz karşılaşmalarının bir çoğunu Anadolu'da yapmaya gayret ediyoruz. Belki de bundan sonra en önemli karşılaşmalarımızı da Erzurum'da yaparız. Burayı çok sevdik" diye konuştu.

Genç Hentbol Milli Takımı Antrenörü Murat Bilge ise, bu karşılaşmanın önemli olduğunu belirterek, "Gürcistan ile yaptığımız bu karşılaşma oldukça önemli, çünkü Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Çocuklar çok çalışıyor, Avrupa Şampiyonası'nda bu çamışmalarının karşılığını alacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gürcistan Hentbol Federasyonu Başkanı Zura Kakabandze, karşılaşmanın iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini belirterek, "Bu karşılaşmalar dostluk maçlarıdır. Her iki ülkenin de ilişkileri güçlenir. Erzurum'u da oldukça beğendim. Erzurum'u beklediğimden daha büyük ve güzel buldum. Büyük alışveriş merkezleri, otelleri, turistlik alanları var. Bundan sonra da burada çeşitli karşılaşmalara katılmak isteriz. Erzurum çok güzel bir yer" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 20:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?