18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Gençlerbirliği 1-1 Beşiktaş

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı...

Beşiktaşlı Almeida, kaçırdığı gollerle karşılaşmaya damgasını vuran oyuncu oldu.Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takımın golünü 19. dakikada Ante Kulusic atarken Beşiktaş'ın golü 35. dakikada Olcay Şahan'dan geldi.

Beşiktaş bu beraberlik sonrasında 27 puana yükseldi. Gençlerbirliği ise puanını 20 yaptı... Siyah beyazlı takım, ilk yarının son maçında sahasında Kayserispor'u konuk edecek. Başkent ekibi ise Bursa deplasmanına konuk olacak.

ALMEIDA ÇILDIRTTI

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Hugo Almeida, karşılaşmanın ikinci yarısında kaçırdığı gollerle adeta saç baş yoldurttu. Almeida'nın kaçırdığı gollere Samet Aybaba da çok sert tepki gösterdi.

MAÇTAN NOTLAR

- Almeida, 67. dakikada altıpas içinde topla buluştu, kaleciyle karşı karşıya kaldı ama topu auta attı.
- 36. dakikada Olcay Şahan'ın golü ile Beşiktaş skoru dengeledi. 1-1
- Ev sahibi takım, 20. dakikada Kulusic'in attığı golle skoru 1-0 yaptı.

Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, bu karşılaşmada kaleyi Özkan'dan alarak tekrar Ramazan'a devretti. Çapa, sakatlıkları bulunan Zec, Serkan ve kupa maçında yaptığı hatalarla eleştiriler alan Mehmet Sedef'e maç kadrosunda yer vermedi. Sedef'in sakatlığının bulunduğu ve tedavisine devam edildiği bildirildi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Mersin İdman Yurdu'na karşı görev verdiği Petrovic'i bu karşılaşmada da sahaya süren genç teknik adam, ligde oynanan Kasımpaşa maçından farklı olarak Özgür'e de ilk 11 şansı tanıdı.

Başkent ekibi kazanmayı unuttu

Gençlerbirliği, ligdeki son galibiyetini 11. haftada Gaziantep deplasmanında 3-2'lik skorla aldı. Kırmızı-siyahlılar, 12. haftada Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı, ardından Fenerbahçe ve Trazonspor'dan 4'er gol yiyerek, sahadan yenilgiyle ayrıldı. Başkent ekibi geçen hafta ise Kasımpaşa deplasmanında rakibinin son dakika golünü engelleyemedi ve 1 puana razı oldu. Beşiktaş ise ligde 8 maçtır yenilmiyor.

Soğuk hava tribünleri etkilemedi

Ankaralı futbolseverler soğuk havaya rağmen kale arkası hariç bütün tribünleri doldurdu. Bilet fiyatlarının 50 ve 75 lira olduğu maçta her iki takımın taraftarı da kendilerine ayrılan tribünleri doldururken, sadece Gençlerbirliği taraftarlarının alındığı kale arkası boş kaldı. Maç sırası ve öncesinde bin 200 görevli stat ve çevresinde güvenliği sağladı.

..
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2012 Cumartesi 21:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?