20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Gençlerbirliği'ne Avustralyalı golcü

Gençlerbirliği, Avustralya A Ligi takımlarından Adelaide United takımında forma giyen Avustralyalı golcü Bruce Djite ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen ve Gençlerbirliği Kulubü Başkanı İlhan Cavcav ile Basın Sözcüsü Muammar Akyüz'ün hazır bulunduğu imza töreninde Bruce Djite, kendisini 3 yıllığına Kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Başkan İlhan Cavcav, dış transferde ilk futbolcuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, "Djite 21 yaşında, milli takımda oynayan ve geleceği parlak bir futbolcu. Kendisini uzun süredir izliyoruz. Djite ile 3 yıllık sözleşme imzaladık. Djite'nin önce Gençlerbirliği'ne, sonra Türk futboluna büyük katkı yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin 21 yaşındaki yeni golcüsü Djite ise Gençlerbirliği'ne transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Gençlerbirliği geçen sene başarısız bir sezon geçirdi. Bu sezon benim de katkımla daha iyi bir sezon geçirmek istiyoruz. Daha önce buraya gelen Skoko, Sterjovski ve Carle buradan büyük kulüplere transfer oldu. Ben de öncelikle kendimi kanıtlamak istiyorum. Bunu başardıktan sonra gerisi gelecektir" ifadelerini kullandı. Djite, bir soru üzerine ise gol atmak kadar gol pası vermeyi de sevdiğini söyledi.

Avustralya A Milli Takım formasını 1 kez giyen Djite, alt takımlarda ise 25 kez milli oldu ve 7 gol attı. Djite, bu sezon ise oynadığı 12 maçta 6 gol atarken, 3 de asist yaptı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?