28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Gerets: Galibiyet bize güç verdi

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Beşiktaş maçında aldıkları galibiyetin kendilerine güç verdiğini söyledi.

Gerets, düzenlediği basın toplantısında, maçı normalde birinci devrede çözmeleri gerektiğini ifade ederek, "3-4 tane yüzde yüz gol pozisyonumuz vardı ve bitirmemiz lazımdı. Burada oyunu koparabilirdik. İkinci devre taktiksel hatalardan dolayı bazı pozisyonlarda zorlandık ve maçı zora soktuk. Sonunda bu galibiyet bize güç verdi" diye konuştu.

Defansta yapılan hataların, Beşiktaş maçında olmaması konusundaki soruyu yanıtlayan Erik Gerets, "Sabri iyi oynadı ama Mondragon da iyi oynadı. Bizim öğrenmemiz gereken şu: Sadece kalple değil, mantıkla da oynamamız gerekiyor. Böylece daha az hata yaparız" ifadesini kullandı.

Belçikalı teknik adam, Arda'yı oyundan almasının ardından taraftarın tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine, "Kendisi hem yorulmuştu, hem de devre arasında sakat olduğunu söyledi. Adale gruplarında zorlanma olduğunu belirtti. Bandaj yapıldı. Sağlığı açısından onu değiştirmek gerekiyordu" diye konuştu.

İnamoto'nun, birinci devre çok iyi oynadığını vurgulayan Gerets, ikinci devre yorulduğunu ancak Cihan'ı oyuna aldıktan sonra sorunların düzeldiğini söyledi. 


Canaydın: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"

Maç sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Canaydın, güzel bir maç oynandığını belirterek, "Biz çok pozisyona girdik. Bizim için önemli bir galibiyetti. Kazandık... Futbolun adaleti yerini buldu. Seyircime de teşekkür ediyorum. Şampiyonlar Ligi maçından sonra Ali Sami Yen'e gelerek takımlarını desteklediler. Önümüzdeki günlerde daha iyi olacağız. Sadece Denizlispor maçında kötü oynamıştık. Şimdi önümüzde Trabzonspor maçı var" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner ise maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı eleştirdi.

Öner, Çakır'ın geçen sezonki Fenerbahçe-Galatasaray maçının ezikliğiyle sahaya çıktığını savunarak, "Hakem geçen senenin töhmeti altında kalmıştır. Song ve Sabri 90 dakika nasıl sahada kaldı, şaşırıyorum" dedi.

Yenildikleri için üzgün olduklarını ifade eden Öner, "Bize inanan, galibiyet bekleyen camiamızı üzdük, ama herkes bilmeli ki lige ağırlığımızı koyacağız. Bunu mazeretimiz olarak söylemiyorum. Herkes, gerçek Beşiktaş'ı görecek" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Menajeri Ali Gültiken ise hakemlerin kuralları uygulamasını istedi.





a.a
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 02:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?