19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Gerets'ten G.S'yi karıştıracak açıklama

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, transferde öncelikli arzularının ön libero mevkii olduğunu belirterek, "Bu mevkiye alacağımız oyuncunun tecrübe ve kabiliyetinden faydalanmak istiyoruz. Gravesen ve Maniche düşündüğümüz oyuncular. Burada bir sıralama yok. Yönetim de bu oyunculardan birini almaya çalışıyor" dedi. 

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Galatasaray'da bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Eric Gerets, Hollanda'da gayet güzel bir ortamda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Bir taraftan da transferler gerçekleşiyor. İki yeni transferimiz var. Ayrıca, Dünya Kupası'nda oynayan oyuncularımız takıma katıldılar. Bir de ön liberoda düşündüğümüz oyuncu gelirse o zaman kadromuz oluşacak. Transferde öncelikli arzumuz ön libero. Bu mevkiye alacağımız oyuncunun tecrübeli olması gerekiyor. Üç kulvarda yarışacağız ve yeni transfer edeceğimiz oyuncunun tecrübe ve kabiliyetinden faydalanmak istiyoruz. Gravesen ve Maniche düşündüğümüz oyuncular. Burada bir sıralama yok. Yönetim de bu oyunculardan birini almaya çalışıyor. Yönetimle devamlı irtibat halindeyiz ve gelişmeleri takip ediyoruz" diye konuştu. Dünya Kupası'nda milli takımlarında yer alan Sarı-kırmızılı futbolcuların, maçlarda fazla şans bulmamaları hakkında sorulan soruya Eric Gerets, "Öncelikle bu oyuncularımız, kendi ülkelerinin milli takım kadrolarında yer aldılar. Bu da demektir ki kaliteli futbolcular. Orada fazla şans bulamamaları, kulüplerinde daha fazla performans ortaya koyarak, gelecekte milli takımlarında daha fazla forma giyme imkanı sağlayacaktır. Onların bu hırsı ve motivasyonu bizim için avantaj olacaktır" cevabını verdi. Eric Gerets, yeni transferler Tolga Seyhan ve Okan Buruk ile ilgili de, "Öncelikle Tolga'nın gelişiyle birlikte defansın ortasında rekabet daha da artacaktır. İyi bir oyuncu. Bu transferden çok memnunuz. Okan'ın transferi daha çok yönetimin transferidir. Okan hakkında Erdal Keser'den bilgi aldım" şeklinde konuştu. 

Eric Gerets, genç oyuncu Mehmet Güven'in performansı ile ilgili bir soruya ise, "Biz, Mehmet Güven'den memnunuz. Ancak başta Şampiyonlar Ligi olmak üzere birçok kulvarda yarışta olacağız. Bu görevi Mehmet de üstlenebilir, ancak sadece onun olması riskli olabilir. Bizim tecrübeli bir oyuncuya da ihtiyacımız var" yanıtını verdi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 00:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?