19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Giray Bulak'tan kızdıracak açıklamalar

Teknik Direktör Giray Bulak, Türkiye'de kulüp başkanlarının teknik direktörün işine müdahale ettiğini öne sürerek, "Avrupa'da bizim işimize vali, belediye başkanı, politikacılar karışmaz. Yine bizim işlerimize irtica ve mafya girmez. Ama maalesef Türkiye'de bunların hepsi futbolun içinde var" dedi. 

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Uşak Şubesi tarafından düzenlenen Antrenör Gelişim Semineri'ne konuşmacı olarak katılan Teknik Direktör Giray Bulak, ilginç açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Türkiye'de antrenörlük yapmanın zorluklarını dile getiren Teknik Direktör Giray Bulak, Süper Lig'den amatör liglere kadar kulüp başkanlarının kendilerine müdahalede bulunduğunu iddia etti. Bulak, "Türkiye'de kulüp başkanları antrenörlük yapmak istiyor. Diplomaları yok, ama antrenör olmak istiyorlar. Süper Lig'de de amatör ligde de kulüp başkanları bize müdahale ediyorlar. O nedenle dik durmak çok önemlidir. Avrupa'da bizim işimize vali, belediye başkanı, politikacılar karışmaz. Yine bizim işlerimize irtica ve mafya girmez. Ama maalesef Türkiye'de bunların hepsi futbolun içinde var. O nedenle çok akıllı, çok zeki ve anında esintileri çizecek bir yapıda olmak zorundayız. Birbirimize destek olmamız lazım. Homojen bir duygu oluşması gerekiyor. Bunlar bizim sıkıntılarımız. Bu sıkıntıları hep birlikte el ele vererek aşacağız" diye konuştu. 

Antrenörlerin kendilerini mutlaka geliştirmek zorunda olduğunu söyleyen Bulak, "Antrenörler mutlaka kitap okumalıdır. Oyuncuya psikolojik, felsefi ve her açıdan yardımcı olunabilmesi için kitap okumak şarttır. Çünkü bizim oyuncularımız hiç okumuyor ve hiçbir şey bilmiyor. Parayı görünce hemen şımarıyor. Para kazanmanın her şey olduğuna inanıyorlar. Bu nedenle bu gençlerimizin ufkunu açabilmemiz, onları ahlaklı bir sporcu olarak topluma kazandırmamız lazım. Oyuncuyu yetiştirebilmek için ise önce kendimizi yetiştirmeliyiz. Kitap okuyarak eğitim alarak kendimizi mutlaka geliştirmek zorundayız. Eğitim şart, eğitim olmazsa başarı da olmaz" ifadelerini kullandı.
Denizlispor'da çalıştığı dönemde ciddi bir tesis yapılmasını sağladığını ifade eden Bulak, "Denizlispor'a gittiğimde ceketimi çiviye asıyordum. Modern bir tesis yapılmasını sağladık. Elbise asamadığımız yerde modern bir tesis yaptırdık ama bir gün yatamadım. Yatağından seramiğine kadar ben seçtim, çimini ben suladım. Gaziantepspor maçından önce program yazdım. Maç öncesi tesiste kampa girecektik. Ancak maç sonrası işime son verdiler. Helal olsun. Önemli olan baskı uygulayıp bu tür tesisleri yaptırabilmektir. Antrenör gidip, sadece o şehirde futbol takımını çalıştırmamalıdır. Fiziki yapılarda kazandırmalıdır. Bunu için uğraşmalı ve bunun mücadelesini vermelidir. Onun için hepimize çok zor görevler düşüyor ve bizler zor günlerin insanlarıyız" dedi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 20:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?