31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Gökhan Ünal'dan ilginç açıklamalar

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Gökhan Ünal, daha rahat gol pozisyonuna girebilmek için çift forvet oynama taraftarı olduğunu belirterek, bordo-mavili takımda başarılı olduktan sonra Avrupa'da iyi bir takımda futbol hayatını sürdürmek istediğini söyledi.

 


Trabzonspor resmi internet sitesinde yer alan Cola-Turka Futbolcu Günlüğü'nün bu ayki konuğu olan bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Gökhan Ünal, son zamanlarda yapılan eleştirilerin aksine ileride çift forvet oynama taraftarı olduğunu söyledi. Golcü oyuncu, "Ben çift forvet oynama taraftarıyım. Böyle olunca iki forvette daha rahat oluyor. Tek kaldığınızda ise savunmanın işi kolaylaşıyor. Tek oynayacağınız zaman indirdiğiniz topları değerlendiren oyuncular olursa iyi ama eğer bu tarz futbolcular takımda yoksa forvet savunmanın arasında kaybolur gider. Çift forvet oynadığınızda rakip savunma paylaşmakta zorluk çekiyor. Gol atma olasılığınız bir hayli yükseliyor. Hele iki oyuncu da hareketliyse tutulmanız çok zor oluyor" dedi.
Umut Bulut'la daha önce aynı takımda oynadıklarını hatırlatan Gökhan Ünal, "Kendisi kişilik ve karakter olarak çok üst düzeyde. Geldiğimden beri sürekli onunla konuşuyorum. Bazı konuları paylaşıp, fikir alıyorum. Bu sezon Umut'la iyi anlaşıp çok gol atacağımızı düşünüyorum. Umut çok deplase olan, aralara iyi koşan bir futbolcu, ben de öyleyim. Birbirimize koridor açarsak hiçbir savunma bize engel olamaz. Bana göre Yattara takımımızın kilit oyuncusu. Çok yetenekli bir futbolcu. Her an bizi pozisyona sokacak özelliklere sahip. Ona çok güveniyorum" diye konuştu.

"HEDEFLERİMİN ARASINDA AVRUPA VAR"
Trabzonspor'a gelmeden önce Ersun Yanal ile bir çok defa görüştüğünü belirten golcü oyuncu, "Kendisine bana güveniyorsan, gözüm kapalı gelirim dedim. Hedeflerimin arasında Avrupa'da futbol oynamak var. Kayserispor'da bana izin vermediler. İspanya'dan Real Betis ve Zaragoza, Almanya'dan Werder Bremen, Stuttgart, Fransa'dan Paris Saint Germain, Marsilya, İngiltere'den Manchester City gibi bir çok kulüp beni transfer etmek istedi. Ama Kayserispor yönetimi bana kolaylık sağlayacaklarına dair söz vermelerine
rağmen bırakmadı. Kulübümle 3 artı 1 yıllık sözleşmem var. Önümüzdeki 2 yıl içinde şampiyonluk ve Türkiye Kupası'nı kaldırıp, Avrupa'da takımımla başarı elde edip, aldığım parayı hak ettikten sonra kaliteli bir ligin kaliteli bir takımına transfer olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"ÜMİT KARAN İLE OYNAMAYI ÇOK İSTİYORDUM"
Maçlarda girdiği gol pozisyonlarında vakit kaybetmeden direk sonuca gitmeyi sevdiğini ifade eden Gökhan Ünal, "Kaleciyi sağ, sola yatırıp gol atmayı sevmiyorum. Vakit geçirmek bana yanlış geliyor. Çünkü rakipleriniz bir anda açıyı kapatabiliyor. Pozisyonu alınca ayak içiyle vuruşumu yaparım. Süslemeyi sevmiyorum. Sonuçta gol olunca yeterince süs oluyor. Uzaktan gol atmayı çok seviyorum. Gol kralı olduğum dönemde bu tarz golleri fazlasıyla atmıştım. Takımda beraber oynadığım Umut iyi bir futbolcu. Onunla birlikte oynamaktan dolayı mutluyum. Umut'un dışında Ümit Karan'ı beğeniyorum. Onunla oynamayı çok istiyordum. Bu yanlış anlaşılmasın. Galatasaray takımında olduğu için değil. Kendisini beğendiğimden böyle söylüyorum. Milli takımda yan yana oynadık. Kompleksli bir futbolcu değilim. Bu nedenle her oyuncuyla rahatlıkla anlaşabilirim" dedi.


Ersun Yanal'la arasında değişik bir bağ olduğunu söyleyen başarılı oyuncu, "Trabzonspor'a transferim sonrası Ersun hocanın daha önceki yıllarda beni takımdan gönderdiği şimdi ise aldırdığı yönünde haberler çıktı. Bu kesinlikle doğru değil. Gençlerbirliği'nden ben ayrılırken o yeni göreve gelmişti. Kendisiyle hiç çalışmadık. Ersun hocayla yaptığımız görüşmede "Eğer ben sizinle Gençlerbirliği'nde çalışsaydım şimdi Avrupa'da oynuyordum" dedim. Şimdi yine büyük bir kulüpteyim. Ersun hocayla birlikte kendimi
çok geliştireceğim. İnşallah bu sezon kendisiyle birlikte özlenen şampiyonluğa ulaşacağız" diye konuştu.

"TRABZON KENTİNİN EN ÇOK SEVDİĞİM YANI BAŞKA TAKIMLARI TUTAN TARAFTARLARIN OLMAMASI"
Gökhan Ünal, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın atmosferinin çok iyi olduğunu belirterek, "Atmosfer oldukça iyi. taraftarlarımızın önünde oynamayı seviyorum. Trabzon şehri de çok güzel. Ayrıca bu kentin çok beğendiğim bir özelliği var. Türkiye'nin bütün kentlerinde farklı takımları tutan taraftarlar bulunuyor. Ancak Trabzon'da sadece Trabzonspor var. Taraftardan tek istediğimiz arada sırada istemediğimiz sonuçlar gelse bile alınan mağlubiyetlerden sonra desteklerini çekmeyip aynı şekilde bizi motive etmeleridir" açıklamasında bulundu.
Trabzon havaalanında gördüğü ilgi sonrası kendisini çok garip hissettiğini belirten golcü oyuncu, "Çünkü o zamana kadar hiç böyle şeyler yaşamamıştım. Kayserispor'da gol kralı olduğum dönemde bile taraftarların ilgilisini fazlasıyla çekememiştim. Bir anda kendimi omuzlarda buldum. Herkes beni destekliyor ve lehime tezahürat yapıyordu. Onurlandım. Bana güvendiklerini hissettim. En mutlu anlarımı yaşıyordum. Şimdi amacım bana böylesine güvenen insanları mahcup etmemek. Uyum sorununu aştık. Herkes birbirini
çok iyi anlıyor. Birbirimizle şakalaşıp eğlenebiliyoruz. Dertleşiyoruz. Genç arkadaşlar benim yanıma geliyor. Tecrübelerim doğrultusunda kendilerine yardımcı olmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"SONG'UN BİZİMLE OLMASINA ÇOK SEVİNDİM"
Bu yıl takıma çok iyi transferler yapıldığını belirten Gökhan Ünal, Song ile aynı takımda olmalarına çok sevindiğini kaydederek, "Ben en çok Song'un bizimle olmasına sevindim. Böyle bir futbolcuya ihtiyacımız vardı. Kendisinden her yönden faydalanıyoruz. Bunun dışında Yattara gibi önemli bir oyuncuya sahibiz. Yeni transferler olarak ben, Selçuk, Giray, Egemen, Colman ve Cale var. Bu takımın da hedefi doğal olarak şampiyonluk ve Fortis Türkiye Kupası'nı kazanmaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 15:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?