22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Golden Foot'un sahibi belli oldu

Golden Foot'un halk oylamasında, özellikle Türk futbolseverlerinden büyük destek alan Roberto Carlos 2. sırada kalırken, Del Pierro az bir farkla zirveye yerleşti.

Bu arada Golden Foot halk oylamasına en çok oy gönderen ülkenin Türkiye olduğu, ancak Del Pierro'nun İtalya dışındaki ülkelerden de aldığı destekle 1. sıraya çıktığı öğrenildi. Halk oylamasının ardından son kararı veren jüri, 1. sırayı elde tutan Del Piero'ye büyük ödülü verdi ve İtalyan yıldız  Monte Carlo'da ayak izini bırakacak isim oldu.

 

Türkiye'de oynayan bir futbolcunun bugüne kadar ulaştığı en yüksek seviyeyi elde eden Roberto Carlos'u Paolo Maldini ve David Beckham takip etti.
 
29 yaşını dolduran dünya yıldızlarının mücadele ettiği ve efsanelerin de davet edildiği Golden Foot'un adayları arasında bu isimlerin yanı sıra Cannavaro, Gigs, Henry, Figo, Raul, Cafu da vardı.
 
Golden Foot'u bugüne kadar kazanan isimler arasinda ise Roberto Baggio, Nedved, Shevcenko, Ronaldo, Platini, Best, Weah, Dino Zoff, Maradona gibi isimler bulunuyor. Bilindiği üzere Golden Foot'ta geçen sene de Hakan Şükür adaylar arasında yer almıştı.
 
Öte yandan Milan'ın Hollandalı yıldızı Seedorf'un kurduğu "Champions For Children" vakfı da Golden Foot galasında açık arttırma düzenledi. Yardım amaçlı açık arttırmada, Pele, Cannavaro, Maradona ve Totti'nin yanı sıra Roberto Carlos'un da bir imzalı forması satıldı
Ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 07:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?