22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Gönül,gönülleri fethetti

Geçmiş yıllarda Avrupa kupalarında beklentileri bir türlü karşılayamayan, altyapıdan yetişen oyunculara şans vermeden Anadolu yollarına düşüren, kadrosuna kattığı genç futbolcuları adeta öğüten Fenerbahçe, bu sezon olumlu işler yapıyor.



Şampiyonlar Ligi'nde mağlubiyete uğramayan 7 takımdan biri olan F.Bahçe, herhangi bir sürpriz yaşanmazsa tarihinde ilk kez gruplardan çıkacak. Son maçta PSV'yi deviren 11'e bakıldığında ise genç futbolcuların kadroda ne kadar söz sahibi olduğu ortaya çıkıyor. Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yasin Çakmak, Colin Kâzım ve Semih Şentürk gibi yetenekli gençler, sanki 40 yıldır F.Bahçe'de oynuyormuşçasına efor sarf ediyor.

Genç isimler arasında biri var ki; belki de alkışı en çok hak edenlerin başında geliyor. Futbolculuk kariyerinde Gençlerbirliği Oftaş'tan başka takımda forma giymeyen, milli takımların hiçbir kademesinde görev almayan; ama başkent ekibini Süper Lig'e çıkarıp Sarı-Lacivertlilerle sözleşme imzalayan, F.Bahçe'de yedek kalmasına rağmen problem etmeyen ve sıra kendisine gelince müthiş bir performans gösteren Gökhan Gönül, gönülleri fetheden bir mücadele sergiliyor. 23 yaşındaki futbolcuyu geçen yıl Galatasaray da transfer etmek istiyordu. G.Oftaşspor Başkanı Turgay Kalemci'den Gökhan'ı isteyen Sarı-Kırmızılılar, bonservis konusunda anlaşma zemini ararken Fenerbahçe devreye girdi ve Gökhan'ı renklerine bağladı. Samsun Bafralı oyuncu, geldiği ilk günlerde adaptasyon sorunu yaşasa da takıma sağlam bir giriş yaptı. Özellikle PSV önünde defansif anlamdaki kusursuz oyununun ötesinde ofansa da müthiş destek verdi.

'35'ine kadar Milli Takım'da oynar'

Gökhan'ın buralara gelmesinde emeği olan kişilerin başında şüphesiz Turgay Kalemci geliyor. 16 yaşından beri tanıdığı Gönül'ü 5 yıl boyunca bir hafta bile dinlenmeden çalıştırdıklarını kaydeden Kalemci, A Milli Takım'da kafa yapısına uygun hocalarla birlikte olursa Gökhan'ın 35 yaşına kadar Ay-Yıldızlı ekibin sağ kanadında başarıyla görev yapacağını düşünüyor. "Gökhan'ın önü açık." diyen Kalemci, "Asaş'ın PAF takımından geldi. Parası olan bir kulüp değiliz. Sistemimize uygun bir oyuncuydu. Günden güne gelişecek, takıma katkı sağlayacak isimlere bakıyoruz. Gökhan Gönül de itinayla üzerinde durduğumuz ve çok iyi bir oyuncudur. Hem defansın sağında hem de orta sahanın sağında görevini layıkıyla yerine getirir." sözlerini kullanıyor.

Bu arada, F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, son haftalarda alınan başarılı sonuçların rehavete yol açmaması konusunda futbolcularına uyarılarda bulundu. Dünkü antrenman öncesi futbolcularıyla saha içinde bir toplantı yapan Brezilyalı hoca, "Henüz kazandığımız bir şey yok. Ligde de, Şampiyonlar Ligi'nde de mücadelemiz sürüyor; ama ne tur atladık ne de ligde lider olduk. Kayserispor maçıyla sürdürdüğümüz çıkışa devam etmek zorundayız. Çünkü artık hata yapmak gibi bir lüksümüz yok." dedi.

Erhan Güven,Zaman
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 03:47:55
Güncelleme :10 Kasım 2007 Cumartesi 09:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?