16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Gözler Alex ve Ümit Karan'da

Turkcell Süper Lig'de yarın ve 26 Mayıs Cumartesi günü yapılacak 34. ve son hafta maçlarıyla 2006-2007 sezonu tamamlanırken, gözler "Gol Kralı" adaylarının üzerinde olacak.

Ligde son haftaya girilirken 19 golle "Gol Krallığı" yarışmasında zirvede yer alan Fenerbahçeli Alex de Souza ile 18 golle ne yakın takipçisi Galatasaraylı Ümit Karan, ilk kez "Gol Kralı" unvanını alabilmek için son hafta maçlarında ter dökecekler.

Fenerbahçe son haftada kendi evinde Ankaragücü, Galatasaray ise deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Birinci Futbol Ligi'nin 48 yıllık geçmişinde Galatasaray 13, Fenerbahçe ise 12 kez, en çok gol atan futbolcuları kadrosunda bulundururken, sarı-lacivertliler 12, sarı-kırmızılılar ise 4 sezondur "Gol Kralı" çıkaramıyor.

Lig tarihinin en çok gol atan toplam 32 futbolcusu, 15 ayrı takımdan çıkarken, Galatasaray, şimdiye dek 13 kezle en çok "Gol Kralı" çıkaran takım unvanını elinde bulunduruyor.

Şimdiye dek 12 kez "Gol Kralı" çıkaran Fenerbahçe, bu sezon Alex'in bu unvanı alması durumunda, ezeli rakibini yakalayacak.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, "Gol Kralı" olması durumunda, sarı-lacivertli futbol takımında bu başarıya ulaşan ilk yabancı futbolcu olarak Fenerbahçe'nin tarihine geçecek. 



AA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 11:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?