16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Gözler yarınki yarışta...

Ferrari pilotu Felipe Massa’nın koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu açıklamasının ardından Renault Pilotu Fisichella’nın Galatasaray hayranı olduğunu belirtmesi, yarınki yarışa ayrı bir heyecan getirdi. Yarış Ferrari-Renault rekabetinden çok, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi olarak akıllarda kalacak.

FENERLİ MASSA

Ferrarİ’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa önceki gün yaptığı açıklamada,

“Benim en iyi arkadaşım Roberto Carlos. Ben koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Çünkü takım Brezilya gibi. Beyaz Pele Zico benim küçüklüğümün idolüydü. Üstelik ben Türkiye’yi çok seviyordum. İlk birinciliğimi burada kazandığım için Türkiye benim maskot ülkem. Pazar günü Fenerbahçe’nin Brezilyalılar’ı beni izlemeye tam kadro gelecek. Onları padokta konuk edeceğim. Eğer takımım izin verirse, Fenerbahçe-Sivasspor maçını izlemeye gideceğim” demişti.

CİM BOMLU FİSİCHELLA

MASSA’nın bu açıklamalarına cevap gecikmedi. ING Renault pilotu İtalyan Giancarlo Fisichella de Galatasaray hayranı olduğunu söyledi. Renault tarafından düzenlenen yemekte konuşan Fisichella, “Futbol oynamak benim için çok hoş. En sevdiğim hobim. İtalyan futbolcu Totti’yi çok iyi tanıyorum. Roma takımını ve Türkiye’de Galatasaray takımını çok seviyorum. Çünkü aynı renklere sahipler” dedi. İki pilotun açıklamaları, pistlerdeki rekabete futbol dünyamızın iki devini de ortak etti.

Coulthard motor yaktı

Antrenman turlarının son dakikasında Red Bull’un pilotu David Coulthard, 1. virajda spin attı. Bu sırada Coulthard’ın aracının kaputundan alevler yükseldi. Bir süre daha giden Coulthard, daha sonra durup aracından indi. Görevliler hemen Coulthard’ın aracının yanına gelerek yangın söndürücülerle motordan yükselen alevleri söndürdü. Bu arada Alex Wurz ve Nico Rosberg, 314’er kilometre ile antrenman turlarında en yüksek hıza ulaşan pilotlar oldu.

PİLOTLAR ZORLANDI

İLK sektörde Alonso ve Hamilton 289 kilometre, 2. sektörde Alonso 293 kilometre, 3. sektörde ise Raikkonen ve Hamilton 243 kilometre ile en yüksek sektör hızına ulaşan pilotlar olarak tespit edildi. İstanbul Park Pisti’ndeki ilk antrenman turlarında F1 pilotları zaman zaman zor anlar yaşadı ve kazanın eşiğinden döndü.

Günün en hızlı pilotu Kimi

F1 Türkiye GP’sinde antrenman tularının en hızlı ismi 1.27.988’lik derecesiyle Ferrari’den Kimi Raikkonen oldu. Raikkonen, ayrıca 319 kilometre ile günün en yüksek hıza ulaşan pilotu unvanını aldı. Raikkonen’in takım arkadaşı Felipe Massa, 1.28.391’lik derecesiyle, ikinci sırayı alırken, McLaren Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton da 1.28.469’luk derecesiyle günün en hızlı 3. pilotu oldu. Türkiye GP’sinde sıralama turları bugün 14.00’te yapılacak.


Alonso’nun rakipleri Kimi&Felipe olacak

McLaren Mercedes’in dünya şampiyonu pilotu Fernando Alonso, Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’sinde en büyük rakiplerinin, Ferrari’den Felipe Massa ve Kimi Raikkonen olduğunu söyledi. Alonso, antrenman turları sonrası yaptığı açıklamada, pistle ilgili dün bazı problemler yaşadıklarını belirterek, “Sabah pist biraz kaygandı. Öğleden sonraki antrenman turlarında ise rüzgar vardı. Bu olumsuzluklara rağmen burada çok güçlüyüz. Burada Kimi ve Felipe ile zorlu bir mücadele yapacağız” dedi.

RÜZGAR HIZ KESTİ

İSTANBUL Park’ta günün en hızlı pilotu olan Ferrari’den Kimi Raikkonen, sabahki performansından memnun olduğunu belirterek, “Öğleden sonra da durum bizim için fena değildi, ancak rüzgar biraz performansımızı etkiledi. Yarın her şeyin çok daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Akşam
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2007 Cumartesi 09:52:18
Güncelleme :25 Ağustos 2007 Cumartesi 12:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?