27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

GS'de yeniden doğacağım

Okan Buruk, uzun bir aradan sonra döndüğü Galatasaray'da değişik duygular yaşadığını belirterek, “Çok uzun bir aradan sonra geri döndüm. İnsan bir hata yaptığında kimsenin yüzüne bakamaz ya, biraz utanır ya, bende de öyle oldu” dedi.

Ali Sami Yen Stadı'na ilk çıktığında biraz heyecanlandığını ve tepkilerden çekindiğini de anlatan Okan, “Benden kaynaklanmadan gelişen olaylar nedeniyle de olsa gidişim problemli olmuştu ve muhtemel bir tepki nedeniyle çekiniyordum. Beni yanlış anlayan, benim kötü olduğumu düşünen insanlar vardı. Başım öne eğik baktım, utanarak, çekinerek çıktım sahaya” ifadelerini kullandı.

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi dergisi Tam Saha'nın Eylül sayısında röportajı yer alan sarı-kırmızılı futbolcu,
kendisinden beklentilerin her zaman bulunduğunu kaydederken, kendisini yeniden ispatlaması ve kabul ettirmesi gerektiğini dile getirerek, “Takımımızın başarılı olması gerekiyor. Başarının içerisinde yer almam gerekiyor. O yüzden tekrar bir kabul ettirme sürecine girme durumundayım. Sanki altyapıdan yeni çıkmış gibi katkı vermeliyim, çabalamalıyım. Kendimi yeniden ispatlamalıyım. Geçmişinizde bir şeyler yapmışsınız, artık hepsi geldi geçti. Futbolda geçmiş yok. Tekrar aynı şeyleri göstermek gerekiyor. Türkiye'de kural bu.” dedi.

Okan Buruk, “Sendika olsun, futbolcular derneği güçlü olsun diye konuştuk hep birlikte. Bir topluluğa ihtiyacımız olduğu kesin. Bir futbolcular derneği bulunduğundan haberi olmayan bir sürü arkadaş var. Herkes iyi niyetli ama bence bu bir ekip işi ve ancak profesyonelce yapılırsa sonuç verir. Böyle bir girişimin başındaki insan gönüllü değil profesyonel olmalı. Bu tip bir oluşum mutlaka profesyonelce yönetilmeli. Futbolcular derneği, sendikanın arkasında durmalı. Ama önce bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE'DE IRKÇILIK OLMAZ”

Tecrübeli oyuncu, Brezilyalı futbolcular Nobre ve Aurelio'nun Türk vatandaşlığına geçmesi sonrası ırkçılığa varan eleştiriler olduğunun sorulması üzerine, şu ifadeleri kullandı: “Ben Türkiye'de ırkçılığın olduğuna ve olacağına inanmıyorum. Türk insanının yapısından dolayı böyle bir şey zor. Alışmamış olduğumuz için garip geliyor. Ama sonuçta Türk vatandaşlığına geçmiş bir insansa ve hak ediyorsa kimse bir şey diyemez. Türk Hükümeti vatandaşlık verdiyse, teknik direktör de seçmişse, kimseye söz düşmez.”

A.A.
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 12:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?