22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

GS'den 'Ali Şen''li reklama tepki

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen'in de yer aldığı reklam filminin, “Camiayı rencide etmeye yönelik” olduğunu belirterek, yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, çeşitli televizyon kanallarında sıkça yayınlanan, Alpet markasıyla ilgili reklam filminde, Ali Şen ve Galatasaraylı oldukları aleni 3 taraftar arasında geçen diyalogların yanı sıra taraftarlar ve eski kulüp başkanının yüz ifadeleri ve mimiklerinin, Galatasaray camiasını rencide etmeye yönelik olduğu iddia edildi. 

“İçeriği itibariyle de etik değerlerden yoksun ve itibar sarsıcı mesajlar içermektedir” denilerek eleştirilen reklam filminde, izinsiz olarak, Galatasaray'ın 2000-2001 yılında giydiği resmi forma üzerindeki kulüp logosunun silindiği vurgulanan açıklamada, “Galatasaray imajını güçlendirmek için yine sarı-kırmızı renklerden oluşan atkı ve şapkalar kullanılarak Galatasaray adı, markası, imajı üzerinden, bahsi geçen firma tarafından menfaat sağlanmaya çalışılmıştır. 

Türk hukuk mevzuatındaki düzenlemelere tamamen aykırı bu durumu, halen kulübümüzle stat reklamları ve Galatasaray logolu/amblemli çay bardağı promosyonu konusunda ortak çalışma içinde bulunan Alpet firması ile bağdaştırmak mümkün olamamıştır” denildi. 

Söz konusu firmadan, reklam filmlerinin derhal durdurulmasının defalarca talep edildiği belirtilen açıklamada, “Buna rağmen reklam filmlerinin yayınlanmasına devam edilmesi üzerine gerekli yasal işlemler, kulüp avukatları tarafından başlatılmıştır” ifadesi yer aldı.
aa
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 02:58:59
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 08:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?