28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Güreş Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

Macaristan'ın Szombathely kentinde yapılan 16. Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 60 kiloda mücadele eden Soner Sucu altın madalya kazandı. Şampiyonayı 3 altın, 3 bronz madalyayla tamamlayan milli takım, Avrupa Şampiyonu oldu.

Şampiyonanın son gününde mindere çıkan Soner Sucu, Macar Balint Korpasi'yi 2-1 (1-1, 2-0, 4-0) yenerek altın madalyanın sahibi oldu.


Sabah seansında finale kalmayı başaran diğer güreşçilerden 50 kiloda mücadele eden Harun Bozoğlu, 74 kiloda Mehmet Ümit Bedel ve 96 kiloda Rıza Kayaalp ise şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı.

Şampiyonayı 3 altın ve 3 bronz madalya ile kapatan Türk Milli Takımı, 67 puan toplayarak Avrupa Şampiyonu oldu.
Millilerin ardından 55 puanla Ukrayna ikinci oldu, aynı puana sahip Rusya üçüncü sırayı aldı.

Milli takım antrenörleri, bu başarıyla Türk güreş tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "SSCB dağıldıktan sonra hiçbir ülke 6 sıklette final oynama başarısını gösteremedi. Bu takım geleceğin güreş milli takımıdır. Hedefimiz bu yıl yapılacak dünya şampiyonasında kürsünün zirvesine çıkmak" dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 00:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa sarı IP: 212.175.167.xxx Tarih : 11.07.2006 06:42:06
dünya minderlerinde fırtına gibi esen güreşçilerimizi yürekten tebrik ediyor ve dünya milletleri önünde göğsümüz kabarttıkları için onları tek tek alınlarından öpüyorum. spor diye diye iyice top kafalı olacağız. bırakın artık şu futbolda başı sonu belli olmayan hastalıklı hali... bakın eğer gerçek manada bir spor arıyorsanız işte size spor; varmı ötesi... Türkiye'de yaklaşık 60 civarında spor branşı var ama, güreş,halter,tekvando, boks gibi spor branşlarından başkası daha edirne kapıkuleden bile dışarıya çıkamadı ancak, ne hikmetse devletin ve milletin Türk Sporu adına tahsis ettiği maddi ve manevi imkanları paylaşmaya gelince, bu en başarılı spor branşlarımız malesef en az payıo alıyor. marifet iltifata tabidir, bu nedenle spor branşları arasında nimet ve külfet denklemi kurulurken, bunların uluslararası başarı durumuna bakılmalıdır diye düşünüyorum. başta Güreş Federasyonumuz olmak üzere, şampiyon olan genç grekoromen güreş takımımızı ve diğer emeği geçenleri takrar tebrik ediyor,başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. "HERŞEY TÜRK GÜREŞİ İÇİN..." Mustafa SARI- 0 535 636 72 44 -gsm