27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Güreş Milli Takımı belirlendi

21-27 Eylül 2009’de Danimarka’daki Dünya Güreş Şampiyonası zor geçecek.Güreş Milli takımlarımız kabuk değiştiriyor. Tecrübeli ve madalyalı güreşçi sayımız az. Çünkü 6 güreşçi ilk defa güreşecek. Çıkacak sonuca göre 2012 için yol haritası belirlenecek.

Banko madalya alır diyebileceğimiz güreşçi sayısı çok az. Genç kadro sonuna kadar mücadele edip kendilerine verilen şansları iyi kullanırlarsa her şey olabilir.

Serbest güreşler 21–23 Eylül, bayanlar 23–25 Eylül, grekoromen 25-27 Eylül

Serbestte en son altın madalyayı Ramazan Şahin ile aldık (2007/Bakü). Daha sonra Aydın Polatçı (2005/B.Peşte) ve Harun Doğan (1999/Ankara). Grekoda Hamza Yerlikaya (2005/B.Peşte), Mehmet Özal (2002/Moskova) ve Nazmi Avluca (1999/Atina).
Tabloya dikkat ettiyseniz Grekoda Nazmi Avluca tam on yıl önce şampiyon olmuş. Şimdi de genç takım içersinde bir ağabey olarak takımımızın şampiyonluk için en büyük umudu.
Serbest güreşteki büyük ismimiz Ramazan Şahin‘in ülser rahatsızlığı nedeniyle Dünya Şampiyonası’nda yer alması zor.
EFSANELER TANITILACAK
Danimarka’da şampiyonlar geçidi yapılacak. Türkiye’den de Hamza Yerlikaya ve Mustafa Dağıstanlı yer alacak.

Biraz da kamplarla ilgili bilgi vereyim; uzun bir aradan sonra Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkınbak’ın talimatıyla Güreş Milli Takım kampları ziyaretlere açıldı.
1.Sancaktepe Yağlı Pehlivan Güreşleri ağası Hüseyin Aktaş ve Samandıra eski Belediye Başkanı Abdullah Bayram ile AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, ziyaret etti. Türkiye Güreş Federasyonu Genel Koordinatörü ve Grekoromen Güreş Milli takım kamp müdürü Ata Karataş, Devlet büyüklerininde milli takım kamplarına ziyaret yapmalarını beklediklerini söyledi.
TAKIMLAR BELİRLENDİ
Danimarka’da yapılacak olan Dünya. Grekoromen Güreş Şampiyonasına muhtemelen: 55Kg.Erhan KARAKUŞ (Kasımpaşa), 60kg.Soner SUCU (İst.B. Belediye), 66Kg.Abdullah COŞKUN (Ank. ASKİ), 74Kg.Selçuk ÇEBİ (İst. B.Belediye), 84Kg.Nazmi AVLUCA (Konya Şeker), 96Kg.Serkan ÖZDEN (İst. B.Belediye), 120Kg.Rıza KAYAALP.(Ank. ASKİ).
BAYAN MİLLİ TAKIMIMIZ
48Kg.Sümeyye SEZER (Yalova Erdoğanspor), 51Kg. Burcu KEBİÇ (Samsun GSİM), 63Kg.Derya YILMAZ-Aysel CAN, 67Kg.Burcu ÖRSKAYA (Trakya Bir.), 72Kg.Simge
YILMAZ (Kırklareli 3K).
SERBEST MİLLİ TAKIM
Serbest: 55Kg.Sezer AKGÜL (Tedaş), 60Kg.Hakkı GÜREL (İst.B. Belediye), 66Kg.Muhammed İLKAN (Ank. Adalet), 74Kg.Ender COŞKUN (Tedaş), 84Kg.Gökhan YAVAŞER (Ank.Adalet), 96Kg. Serhat BALCI (İst.B. Belediye), 120Kg.Recep KARA (ANK. ASKİ).

ÜÇ CEPHEDE SAVAŞILACAK
Şampiyonanın bir başka özelliği diğer ülkeler gibi Türkiye ‘de bu önemli şampiyonaya 3 kategoride katılacak.

1- Serbest stil
2- —Grekoromen stil
3- Bayan Güreş Milli takımı ile madalya mücadelesi yapacak. Altınınız bol, başarınız daim olsun.
 

Fethi Satıcı
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 22:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?