19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Güreş Şampiyonası Sivas'ta başladı

Gençler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası Sivas'ta başladı.

Şampiyonanın açılışında konuşan 'Asrın Güreşçisi' unvanlı AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için spor yapmaları gerektiğini söyledi.


4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda başlayan turnuvaya 17 ilden 55 kulüpten yaklaşık 450 sporcu katıldı. Şampiyonada yapılan seremonide sporcuların podyuma çıkarak protokolü selamlamasının ardından konuşmalara geçildi. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, güreşte Türk güreşçilerin dünyada ağırlığının olduğunu belirterek, "Güreş Federasyonu olarak güreşin kaynağı olan başta Sivas, Tokat, Erzurum, Yozgat ve Kahramanmaraş gibi illerimize güreş eğitim salonları yapacağız. Buradaki gençlerimizin güreşe olan ilgilerini artırmak için buraların yöneticileri ile birlikte çalışacağız" diye konuştu.


Asrın güreşçisi unvanlı AK Parti Sivas Milletvekili Hazma Yerlikaya ise, gençleri spor yapmaya davet ederek, "Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spor aşkı ve ahlakını pekiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapabileceğiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından turnuva öncesi eski güreşçilerin görüntüleri izletildi. Karşılaşmalar öncesi podyuma çıkan Sivas Folklor Ekibi, Sivas yöresine ait oyunlar sergiledi. Gösterinin ardından turnuvanın ilk günü tartıya çıkan sporcuların maçları başladı. 8 ayrı kategoride yapılacak turnuva 24 Ocak'ta tamamlanacak. Şampiyonada dereceye giren güreşçilerin ise milli takıma seçileceği öğrenildi.
Bu arada müsabakaların yapıldığı salonun duvarları Hazma Yerlikaya ve diğer başarılı sporcuların fotoğraflarının bulunduğu afişlerle süslendi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 03:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?