30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Hacettepe maçı kolay olmayacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor'un rakipleri tarafından yenilmesi en çok arzu edilen, hedef takımlardan birisi haline geldiğinin belirterek, Hacettepe maçına bu dikkatle hazırlandıkların söyledi.


Trabzonspor'un resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Yanal, bordo-mavili takım ile oynamanın rakipler açısından ne kadar zor olduğunu ve bu nedenle direncin ne kadar yükseldiğini bildiklerini belirterek, "Bu bağlamda içerde oynayacağımız Hacettepe maçı da sanıldığı kadar kolay geçmeyecektir. Antalyaspor maçına benzer maçlar oynayabiliriz. Bu yüzden çok dikkatli davranmalı ve baskımızı bir dakika rakibin üzerinden çekmeden oynamalıyız. Ligdeki konumumuz çok önemli ve gurur verici ama bizim
sorumluluklarımız şu anda bulunduğumuz noktayı devam ettirmek kadar ligin sonunda bu tabloyu görmek ve onu yakalamak için olacaktır. Uzun soluklu bir beklenti içerisindeyiz ama bulunduğumuz konumu da kaybetmek istemiyoruz" dedi.

"LİGDE ORTAK BİR REKABET YAŞANIYOR"
Turkcell Süper Lig'in her geçen yıl daha ortak bir rekabetin olduğu seviyeye geldiğini ifade eden Yanal, "Şu andaki puan sıralamasında bu tablo çok net bir şekilde kendisini gösteriyor. Büyükler dışındaki takımlar da bu yarışa ortak olma çabalarını her geçen gün daha da hissettiriyorlar. Belki bir süre daha alacak ama yenilikler, yenilenmeler takımlarımızı daha üst seviyede mücadeleye doğru götürüyor. Kulüplerimizin yönetimlerindeki profesyonel organizasyonların gelişmesi ve bugünkü çağa uymasıyla bu
rekabetin çok daha iyi bir şekilde olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"TEKNİK DİREKTÖRLERİMİZ KENDİLERİNİ FAZLASIYLA YENİLEYİP GELİŞTİRİYORLAR"
Ülkemizde teknik direktörlerin kendilerini fazlasıyla yenileyip geliştirdiklerini kaydeden Yanal, şöyle konuştu, "Çağdaş antrenman metodları ve uygulamaları futbolda yerini yavaş yavaş almaya başladı. Bunu uygulayan teknik direktörlerle birlikte eğitimli yardımcı antrenörlerin takımlarda yer almaları, taktik anlayışların değişerek, çağa uygun hale gelmesi takımlarımızın çok daha organize bir şekilde mücadele etmesine neden oluyor. Bu da ligi her geçen gün daha zor bir lig haline getiriyor. Ancak bu
durumun yeterliliğini tartışmaktan çok hem idari hem ekonomik yeni yaptırımlar ve değişimlerle çok daha mücadelesi yüksek bir lig yaratmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"EKSİKLERİMİZİ GİDERMEK İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ"
Futbolun geldiği nokta itibariyle artık iki yönlü oynayabilmeyi gerektiren bir tekniğe ihtiyaç duyduğuna belirten deneyimli teknik adam, "Bu tarzdaki oyuncular dayanıklılığı yüksek, süratli, yaratıcı, zor koşullardaki mücadeleyi kaldırabilecek entelektüel birikime ve sağlam bir karaktere sahip olmalıdırlar. Biz de bu türlü oyuncuları bulup çıkarmak ve onlarla yola devam etmek zorundayız. Kadromuz buna uygun bir kadro hale gelmektedir. Eksiklerimiz vardır ama bu eksikleri giderebilmek için gereken çalışmaları yapıyoruz. Unutulmamalı ki bu kadar değişime uğramış bir kadronun hepsini bir anda yapabilmesi ancak genel bir uyumla mümkündür. Bu da zamana bağlıdır" diye konuştu.


Yanal, "Oyuncuların takım içersindeki birlikteliği, uyumu ve disiplinlerinin son derece memnuniyet verici. Başarılı olduklarındaki birliktelikleriyle sevinçlerinin dışında, kazanamadıkları karşılaşmalar sonrasında da sergiledikleri ortak tavır ve bağlılıkları da bize geleceğe yönelik büyük umut veriyor" diyerek sözlerini tamamladı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?