1
Haziran
2024
Cumartesi
SPOR

Hafta sonu bitecek


Brezilyalı hocanın yardımcısı Edu’dan sonra futbolcuların istemediği Santa’ana’nın görevine son verilecek. Zico’nun aldığı ücrete de zam yapılacak.

FENERBAHÇE Yönetimi, teknik direktör Arthur Zico ile görüşmelerinde sona yaklaştı. Sezon bitiminde avukatı aracılığı ile şartlarını bildirerek tatil için ülkesine giden Brezilyalı çalıştırıcı, yönetimin isteklerini büyük ölçüde kabul etti. Ağabeyi ve yardımcısı Edu’nun görevine son verilmesini kabul eden ancak kondisyoner antrenör Santa’ana’da direnen Zico sonunda pes etti. Yönetim Santa’ana’nın futbolcular tarafından istenmediğini dile getirerek bu şartlar altında önümüzdeki yıl da sorun yaşanacağı konusunda Zico’yu ikna etti.

Özel prim alacak

Bu sezon yaşanan sakatlıkların Santa’ana’nın antrenman sisteminden kaynaklandığını ileri süren yönetim, iki yıldır takımı çalıştıran Zico’nun 1.8 milyon Euro olan senelik ücretini 2 milyon Euro’ya çıkaracak. Buna karşılık önümüzdeki yıl Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde elde edilecek başarılara özel prim verilecek. Zico takımını lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası’nda şampiyon yaptığı taktirde 500’er bin Euro daha kazanacak. Şampiyonlar Ligi’nde de çeyrek finalin üzerine çıkılması durumunda Brezilyalı teknik adama ekstra prim verilecek.

Zico’nun verdiği rapor ve kendi belirlediği transfer listesine orantılı olarak çalışmalarını sürdüren yönetim, iç ve dış transferde de haziran ayından sonra düğmeye basacak. Öte yandan Appiah’ın menajeri ile temasa geçildiği ve bu oyuncunun Türkiye’ye çağrıldığı öğrenildi. Yönetim Ganalı yıldız ile görüştükten sonra transfer rotasını belirleyecek

Sadi Kemal YAŞAR/ Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 17:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?