20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Haftanın en pahalı maçı

Yarın İstanbul İnönü Stadyumu’nda oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi bilet fiyatları bakımından bu hafta Avrupa’nın en pahalı maçı olacak. Bilet fiyatının 600 YTL’ye kadar çıktığı ve 12 bin 800 biletin satılacağı derbiden Beşiktaş 900 bin YTL gelir elde edecek.

ŞAMPİYONLUK yarışında sona yaklaşılırken yarın İstanbul İnönü Stadyumu’nda oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi Avrupa’nın en pahalı maçlarından biri olacak. 60 YTL’den başlayan bilet fiyatlarının 600 YTL’ye kadar çıktığı derbiden Beşiktaş 900 bin YTL’lik gelir elde edecek. Derbi, maç bileti fiyatlarına özel indirimler uygulayan Avrupalı kulüplerin birçok maçını bile geride bırakıyor. Manchester United, Hamburger SV, AC Milan ve Real Madrid gibi kendi liglerinde şampiyonluğa koşan takımların hafta sonu oynayacakları maçların bilet fiyatlarını geride bırakan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi bu hafta Avrupa’nın en pahalı maçı olacak.

ÇARŞI’NIN YANI 150 YTL: 12 bin 800 taraftarın bilet alarak maça geleceği derbide taraftarlar en pahalı bileti VIP tribünü için ödeyecek. Eski ve yeni açık tribünlerinin koltuk fiyatları ise 60 YTL’lik fiyatı ile en ucuz tribün olacak. Çarşı Grubu’nun bulunduğu kapalı tribün biletlerinin fiyatları 150-200 YTL arasında değişiyor. Numaralı tribün fiyatları ise 250 YTL’den başlayarak 300 YTL’ye kadar çıkıyor. Stadyumun en pahalı koltukları ise VIP tribünün bulunduğu bölge. Bilet fiyatların 375 YTL’den başladığı VIP tribünün de fiyatlar tam 600 YTL’ye kadar çıkıyor.

7 YAŞ ALTI İÇİN 2 EURO: Avrupa’nın birçok kulübü ise özel indirimler uygulayarak maç biletlerinin fiyatlarını sezon başında açıklıyor. Avrupa kulüpleri bilet fiyatlarını açıklarken 7 yaş ve 16 yaş altı, 65 yaş üstü ve engelli taraftarlarına özel indirimler uyguluyor. Bu sistem sayesinde İtalyan kulübü Milan’ın maç biletleri 2 Euro’ya kadar düşebiliyor. 16 yaş altı ve 65 yaş üstündeki Milan taraftarları ise bilet fiyatlarına en az 17 Euro ödüyor. Milan’ın bilet fiyatları ise 270 Euro’ya kadar çıkabiliyor.

İNGİLİZ DEVİ 13 EURO’YA DA OYUNYOR: Kadrosunda dünyaca ünlü yıldızları barındıran İngiliz Premier League’in lideri Manchester United’ın bilet fiyatları da Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinden daha düşük. Hafta sonu kendi sahasında Aston Villa ile karşılaşacak olan Manchester United’ın bilet fiyatları 16 yaş grubu için 13 Euro’dan başlıyor. Stadyumun en pahalı bileti ise 57 Euro. Alman Bundesliga liginde ise şampiyonluk mücadelesi veren Hamburger’un maç biletlerinin indirimsiz fiyatları 12 Euro’dan başlıyor. Engeliler için 9 Euro’ya kadar düşen bilet fiyatları 70 Euro’ya kadar çıkabiliyor.

Sezon sonu gişe hasılatı 20 milyon YTL’yi geçer

BEŞİKTAŞ Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, bugün İstanbul İnönü Stadyumu’nda oynanacak derbiye 12 bin 800 taraftarın katılacağını belirterek bilet fiyatları hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Galatasaray maçında en ucuz bilet 45 YTL’ydi. Bu maçtan tam 633 bin YTL gelir elde ettik. Fenerbahçe maçında ise fiyatları yükselttik ancak tüm biletler satıldı. Kombine kartları hariç toplam 900 bin YTL’lik gelir elde ediyoruz. Sezon sonu gişe hasılatımız 20 milyon YTL’yi geçecektir."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 07:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?