23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Haftanın Panaroması

Türkiye Süper Liginde Fenerbahçe Liderliğini Sürdürüyor.

Türkiye 1.Süper Ligi'nin 13. haftasında Fenerbahçe liderliğini 35 puanla sürdürürken en yakın takipçisi Galatasaray onu 32 puanla izlemeye devam ediyor. Ligin en alt sıralarında ise yine karmaşa var. Malatya, Samsun, Denizli, Trabzon galibiyetine rağmen Diyarbakır’ı önümüzdeki günlerde zor maçlar bekliyor.

Lider Fenerbahçe peş peşe aldığı 12.galibiyeti bu hafta yine çok zor oldu.
Vestel Manisa karşısında 87. dakikaya karşı maçı berabere götüren Fenerbahçe 79. dakikada oyuna giren Semih’in kafasıyla üç puana ulaşana kadar ölüp ölüp dirildi. Daum’un ikinci yarıda yaptığı değişiklikle Serkan’ın yerine Semih’i, Anelka’nın yerine de Deniz’i alışı belki de Daum’un yaptığı en isabetli karar oldu. Semih’in Fenerbahçe’de son dakikalarda girip, attığı gollerle üç puanı kazandıran bu üçüncü maçı idi. Semih Fenerbahçe’de ligin başından bu yana 5 maçta 97 dakika forma giymişti. Ümit Milli Takım’da başarılı olan Semih, buna rağmen bir türlü ilk on birde sahaya çıkamıyor.

Daha doğrusu bu oyuncuya Mahmut Hanefi ile birlikte şans verilmiyor. Sanırım Vestel Manisa maçında, bunun en güzel yanıtını genç futbolcu, Daum’a bir kez daha veriyordu. Bu hafta Fenerbahçe’nin bu kritik maçı kazanmasında da yine Semih’in payı oldu. Ligin başından bu yana hava toplarında etkisiz olan Semih’e tercih edilen Nobre’ye yer verilmesi önümüzdeki günlerde Fenerbahçe’yi daha da zora sokacağı açıktır.

Galatasaray Rize deplasmanında bu sezonun en güzel oyununu ortaya koyarak Rize’yi 3-0 ile geçerken önümüzdeki hafta oynayacağı Fenerbahçe maçına büyük bir moralle çıkmasının yanı sıra ligin en zor oyunun da oynanacağının sinyallerini veriyordu. Haftalardır kendisinden ümit kesilen İliç’in muhteşem futboluna Orhan, Milli Maçta büyük moral kazanan Ergun Necati, Saidoi ve Ümit Karan da aynı güzellikle katılınca Galatasaray’ın bu sezon çok zorlu birtakım olacağı, lig bitti denilirken bitmediğini de gösteriyordu.

Beşiktaş, İnönü Stadında taraftarları önünde Tigana yönetiminde çıktığı ilk maçta yine taraftarlarının saçını başını yoldurdu. Beşiktaş, bu sezon değil Tigana, kim takımın başında olursa olsun hiçbir iş yapamayacağını Gaziantep önünde gösterdi. Gaziantep 1-0 kazanmasına rağmen sayısız gol fırsatları kaçırırken Beşiktaşlılar da İ.Akın ve A.Hassan ile onlardan hiç de aşağıda kalmadı. Beşiktaş başkanı Demirören’in bir istifa edeceğim bir etmeyeceğim demesi, ardından yönetimin kararsızlığı, taraftarın sabırsızlığı önümüzdeki günlerde de Beşiktaş’ın zor günler geçireceğini gösteriyordu. Gerçekten l9 puanla 7.sıradaki Beşiktaş’ın, hele önümüzdeki Sivas maçı da dikkate alınacak olursa bu durumu ile orta sıralarda bile yer alması çok güç olacaktır. Beşiktaş için söylenecek tek söz; bu ne biçim Beşiktaş olacaktır.

Diyarbakır seyircisiz oynadığı maçta, bu sezon belki de kuruluşundan bu yana kötü oynama rekoru kıran Trabzonspor’u 3-0’lık sonuçla geçerken maçı kazanmak için ne kadar organize olduğunu da göstermiş oluyordu. Ne var ki, karşısında her maçta hatalı goller yiyen kalecisi Jefferson ile tel tel dökülen sıradan bir takım vardı. Diğer taraftan ligin üst sıralarını zorlayacağı sanılan K. Erciyes’i 3-0’lık sonuçla geçen Gençlerbirliği bu yıl ilk kez olumlu bir görüntü sergilerken eski haline yakında ulaşacağı izlenimini de veriyordu. Ligde peş peşe kötü sonuçlar alan Denizlispor, altı hafta sonra 90.dakikada attığı golle Samsun’u geçmeyi başardı.

Süper ligin bu haftaki diğer maçlarında Ankara’da Sivas’ın Ankaraspor ile 1-1’lik eşitliği; Konya’nın evinde Ankaragücü’nü 2-0; Kayseri’nin de Malatya’yı 2-0 yenmesi normal sonuçlar olarak nitelenmelidir.

1.Süper ligin önümüzdeki hafta yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe; Sivas-Beşiktaş; Denizli-Gençlerbirliği, Malatya-Konya ve Ankaragücü-Samsun maçları puan cetvelinde bazı takımların yerini değiştireceği gibi, futbol adına çok zor geçeceğini gösteriyor.

Erdem Yücel
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 09:39:17
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 14:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?