28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Hakan G.Saray'dan ayrılıyor mu?

İşte Galatasaray kaptanının çok konuşulacak sözleri:

Gerets konusuna nasıl bakıyorsun?

Başarıları ve başarısızlıkları olabilir. Bundan önceki senelerde olduğu gibi. Futbolcular sahada mücadele eder, teknik direktör ise saha kenarında psikolojik olarak zor durumda da olabilir. Gerets için başarılıdır ya da başarısızdır yorumunu yapmak bana düşmez. Yani başarısızlıkta da, başarıda da biz olayın içindeyiz. Ama Türkiye’de maalesef antrenörler üzerinde böyle baskılar oluşuyor. Böylesine büyük camialarda bu biraz fazla oluyor. Büyüklerimiz bu konularla ilgili açıklamaları yaptı. Sonuçta o takımımız adına bir şeyler yapıyor.

Galatasaray’a transfer şart mı?

Şu dönem şart değil. Çok kısa bir dönem için alacağınız oyuncuyu belki bir dahaki sene için hazırlayabilirsiniz. Aslında önümüzdeki sene için şimdiden alınması iyi olabilir. Hazırlanabilir. Ama hazır futbolcu bu dönemde bulmak çok zor. Farklı bir ortama gelmek kolay değil. Katkı sağlayacak insanı bulmak zor. Ben hep yerli oyuncudan yanayım. Çünkü buraya gelecek olan futbolcu para kazanmaya gelecek. Ben kısa sürede faydalı olacak yabancının olacağına inanmıyorum. Yerli olarak yabancı ülkelerde oynayanlar var. Çok ismi geçen oyuncularımız var. Onların gelip gelmeyeceğini bilemem ama gelirlerse müthiş olur. Yabancı gibi olur. Bizi anlayan, bilen.

Sezon başlarken herkes Galatasaray’ın forvetini konuşuyordu. Ne oldu?

Nazar değdi. Çünkü geçen sene dönem dönem hepimizin katkıları oldu. Sakatlıklar oldu. Yani bayrağı alan hiç yere indirmeden en tepeye kadar çıkardı. Takımda sadece forvet konuşuldu. Bu sezona forvet olarak kötü başladık. Yeni yeni toparlanıyoruz. İnşallah başarılı oluruz.

Fenerbahçe ile aranızdaki 7 puanlık fark kapanabilecek mi?

Biz arkadaşlarımızla puan farkını 4 olarak kabul ediyoruz. İki kez yenildiğimiz rakibimizin elinden geçen sene şampiyonluğu aldık. Diğer takımlarla oynayacağımız maçlar çok önemli. Bir Ankaraspor, Kayseri maçları çok önemli. Bu maçları kayıpsız geçersek derbi maçlar var. Bu puan farkının kapanacağını düşünüyorum. İnşallah sezon sonunda şampiyon oluruz.

Fenerbahçe maçlarında Saracoğlu’nda çıkıyorsunuz takır takır top oynuyorsunuz ama yenilen taraf siz oluyorsunuz. Orası psikolojik olarak etkiliyor mu?

Kalenize gelen ilk top gol oluyor. Arkasından büyük maç görmemiş olan arkadaşlarımız da farklı duygular yaşayabiliyor. Bu da sizi etkiliyor. Hep siz oynuyorsunuz ama haklı olan taraf gol atan taraf oluyor. Tabii orada sinerji de etkili olabiliyor. Hakikaten güzel bir stat, 50 bin kişi olduğu bir stat..

Başbakan ile bir görüşmen siyasete girme sinyalleri olarak gösterildi.

Tayyip Bey ile aramızda sadece spor sohbetimiz oldu. Kendisi de çok iyi bir Fenerbahçeli.

Futbolun içinde siyaset var mı?

Maalesef. Hem de çok bariz. Sadece bugün değil her zaman olmuştur. Çünkü futbolun büyük bir rantı var. Kitleleri peşinden koşturan bir gösteri. Bunu herkes kullanmak ister.

Haluk Ulusoy’u başarılı görüyor musun?

Tabii ki görüyorum. Son dönemde bütün başarıların içerisinde olan bir insanım. Başkan bir bürokrat gibidir. Ama o hiçbir zaman öyle olmadı. O dert paylaşan, sorunlarımızla ilgilenen biriydi. Bu sadece benim düşüncem değil. Çalıştığı dönem itibarıyla hangi takımdan olursa olsun her arkadaşımıza müthiş destek verdi. Kore’ye giderken müthiş destek oldu.

237 goldesin. 240 ve üstüne çıktığın zaman bu Türkiye’de en çok gol atan futbolcu unvanını da eline alacaksın. Bu gol atma sende sıkıntı haline geliyor mu?

Herkeste bir beklenti var. Gerek bende, gerek camiamda, gerek arkadaşlarımda. Çünkü ayrı bir hava olacak benim için. Belki bugüne kadar ulaşılamayan bir duygu, Tanju ağabeyin rekoruna ulaşmak. Daha çok yaklaşmıştım ya da geçmiştim sakatlığım olmasa. Müthiş bir destek gördüm bilhassa camiamdan ve taraftarımızdan. İnşallah bu rekoru kırmak istiyorum. Allah bir kaza, bela vermezse ikinci yarı. Bu rekoru aştıktan sonra inanıyorum ki, daha çok gol atacağım.

Futbolu Türkiye’de mi bırakacaksın, yoksa bir yurt dışı düşünüyor musun?

1 sene daha kontratım var kulübümle. Burası bittikten sonra beni isteyen Dubai’den falan teklifler var. Buralarda top oynamak istiyorum. Ama nasıl olacak günü geldiği zaman belli olur. Burada spor elçisi olmak istiyorum. Bunu değerlendirmek istiyorum ama ailemin nasıl karşılayacağı önemli.

Polat’ın ellerinden öperim

Yeni yıldan neler bekliyorsun?

Öncelikle tüm insanlık adına sağlık bekliyorum. Lübnan ve Filistin’de yaşanan savaşlar, orada iç çekişmeler var. Bunların ortadan kalktığı ve bütün dünyada da barışın hüküm sürdüğü bir yıl diliyorum. Taraftarlarımıza da küfürsüz, bizim Galatasaray’ın tribün terörü destelemeyen örnek bir taraftar diliyorum. Her zaman görüşüyoruz ama Adnan Polat’ın da ellerinden öper, bayramını kutlarım.

Bebeğin gazını çıkarıyorum

Babalık konusunu anlatıyorsun, zorlukları nedir?

Sakatlık döneminde eşime çok büyük yardımlarım oldu. Çocuğun altını değiştirmekten tutun da, gazını çıkartması, sabaha kadar bakımı. Sakatlığımdan kaynaklanan bol zamanım oldu. Çocuğa baktığınızda annenizi hatırlıyorsunuz. Çok farklı yerlere gidiyorsunuz.

Yani light olmakla suçlanmaktan korkmuyorsun.

Lightlık değil bu. Hayat yardımlaşmaktır. Destek olmak başka neyi gerektirir ki, çocuklarla ilgilenmek falan.



Akşam
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 15:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?