20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

'Hakan'a jübile teklif edilecek'

Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, yeni sezonun hazırlıklarına da ara vermeden başladı. Sarı-kırmızılıların, 'yeniden yapılanma' programı dahilindeki ilk hamlelerinden biri de takımı gençleştirmek olacak. Bu plan, kulübe uzun yıllar hizmet vermiş bazı isimlerle yolların ayrılması anlamına geliyor. Sarı-kırmızılı kurmaylar, önümüzdeki günlerde Galatasaray'ın sembol ismi Hakan Şükür ile UEFA Kupası zaferinin mimarlarından Okan Buruk'a jübile teklif edecek. Başkan Adnan Polat ve futbol şubesinden sorumlu Haldun Üstünel ile Murat Yalçındağ'ın aldıkları karar, isimleri Galatasaray'la özdeşleşmiş iki futbolcuya önümüzdeki günlerde tebliğ edilecek.

KIRMADIĞI REKOR KALMADI
37 yaşındaki Hakan Şükür, Milli Takım'ın gelmiş geçmiş en çok gol atan futbolcusu olmanın yanı sıra lig tarihinin de en golcü futbolcusu. Şükür; Bülent Korkmaz ve Suat Kaya'yla birlikte en çok şampiyonluk gören futbolcu olma rekorunu da elinde bulunduruyor. Galatasaray alt yapısından yetişen 35 yaşındaki Okan Buruk da, kulüp tarihinin en başarılı dönemlerinde forma giydi.

Polat Kraliçe'nin misafiri

İNGİLTERE Kraliçesi II. Elizabeth'in dün İstanbu Boğazı'nda demirleyen İngiliz uçak gemisinde verdiği resepsiyona Galatasaray Başkanı Adnan Polat da katıldı. Türkiye'nin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı resepsiyonda spor dünyasını temsil eden Polat, Kraliçe ile kısa süren bir sohbet gerçekleştirdi.

Fenerbahçe'ye öfke
G.Saray yöneticisi Ahmet Dedehayır, bayan takımının Fenerbahçe maçında yaşanan olayların çok üzücü olduğunu söyledi. Taraftarların maç boyu kendilerine ve oyuncularına küfür ettiklerini belirten Dedehayır, "Özellikle Esra'ya koro halinde küfredilmesi utanç verici. Aziz Yıldırım, 'Sami Yen'de de bana küfür ediliyor. Yapacak bir şeyim yok. Seyirciyi tahrik etmeyin' dedi" ifadelerini kullanırken, maçı izleyen diğer yönetici Yiğit Şardan da, "Yaşananları bir kenara not ettik" diye konuştu.

Sabah
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 03:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?