22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Hakem hataları olmasa liderdik

Manisaspor karşısında galibiyeti hakedecek bir futbol sergilediklerini belirten Sağlam, "Çok sayıda gol pozisyonuna girmek bir takım için çok önemli bir artı değerdir. Fakat gol pozisyonlarına girerken o pozisyonları değerlendirmek de emeğinizin karşılığını almanızdır. Bugün çok gol pozisyonlarına girdik. Çok da gol kaçırdık. Ancak futbolcun adaleti bize ceza kesmedi Sonuçta bugün biz galibiyeti hakettik. Bundan sonraki dönemde gol pozisyonuna girmek önemli özellik. Ama demek ki daha fazla çalışmamız gereken şey, girdiğimiz gol pozisyonlarını daha iyi değerlendirmek" diye konuştu.

Bu galibiyetle ligin devre arasında mutlu bir tatil dönemi geçireceklerini ifade eden Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk için umutlarını ve iddialarını koruduklarını söyledi.

"Hakemler hakkında hiç konuşmadım ama..."

Takımının sezonun ilk devresindeki genel performansı hakkında da bir değerlendirmede bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü, "Zaman zaman futbolun kalitesi üst seviyeye çıktı. Kimi zaman üst düzey maçlardan sonra zorlandık. Yeni bir anlayış getirdiğimiz için kimi zaman sıkıntılar oluştu. 5 senenin, 8 senenin verdiği bütün alışkanlıkları 3 ayda, 5 ayda ortadan kaldırmak mümkün olmuyor. Ancak bazı futbolcularımız çok büyük mesafe katettiler. Hakemler hakkında bugüne kadar hiç konuşmadım. Yine konuşmuyorum. Ancak bariz hakem hatalarından kaybettiğimiz çok sayıda puan var. Belki bu hatalar olmasaydı şimdi ligde lider olurduk" dedi.

Transfer için Fransa'ya gidiyor

Transferde kimi sorunlar yaşadıkları yönündeki eleştirilere katıldığını belirten Sağlam, bütün takımlarda bu tür sorunların ortaya çıkabildiğinin altını çizerek, "Bizim camiamızda bu durumlardan yararlanmak isteyenler olduğundan, biz bu konuda öne çıktık" dedi.

Devre arası transfer dönemi çalışmaları için yarın Fransa'ya giderek girişimlerde bulunacağını ifade eden Ertuğrul Sağlam, büyük olasılıkla transferlerinin tamamının yabancı ülkelerden gelecek oyunculardan oluşacağını vurgulayarak, "Pazartesi bu konuda bir açıklama yapacağım. İbrahim Akın kendi kaderini kendi çizdi. Artık aramızda olmayacak. Bundan sonra transfer yapmak için transfer yapılmayacak. Buna uygun hareket edeceğiz. Sağolsun Başkanımız da yönetimimiz de bu konuda istekli. Yurtiçinden çok net bir isim yok. Kayserisporlular, oyuncularını satmayacaklarını net bir şekilde söylediler. Onun dışındakilerde de astronomik rakamlar dolaşıyor ortalıkta" diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, "Ligin ilk devresinde takımınıza 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?" şeklindeki soruyu, "10 üzerinden 7,5'tan 8 veririm" şeklinde yanıtladı.

..
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 22:46:15
Güncelleme :21 Aralık 2007 Cuma 22:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?